Huda okužba

Turista in dečka iz Cerknice ubila ista bakterija

P.K.
14. 9. 2018, 07.00
Posodobljeno: 14. 9. 2018, 07.36
Deli članek:

Starejša zakonca sta uživala počitnice v Egiptu, nakar sta nenadoma umrla. Izkazalo se je, da sta umrla zaradi istega razloga kot enoletnik iz Cerknice.

Facebook
Susan in John sta se v egiptovskem hotelu okužila z nevarno bakterijo.

Zdaj je jasno, zakaj sta umrla britanska turista Susan in John Cooper, ki sta nedavno letovala v Egiptu. Njuna smrt v hotelu je močno odmevala, saj je vse skupaj izgledalo precej sumljivo.

V priljubljenem letoviškem kraju v Egiptu sta pred dvema tednoma umrla 69-letni Britanec in njegova 63-letna žena. V Hurgadi sta v hotelu Steigenberger Aqua Magic dopustovala skupaj s hčerko in tremi vnuki. Moški naj bi trpel za izčrpanostjo, diarejo in slabostjo, podobne simptome pa je kazala tudi njegova življenjska sopotnica. Umrla sta v razmaku samo nekaj ur.

Spomnimo, da je pred leti zaradi okužbe z isto bakterijo in sicer preko okužene vode iz pipe umrl tudi eno leto star deček iz Cerknice. Okrožno sodišče je oktobra lani z vmesno sodbo odločilo, da je za njegovo smrt odgovorno Javno podjetje Komunala Cerknica. 

Več o razpletu sodbe, rezultatih obdukcije in tej nevarni bakteriji, ki jo lahko najdemo na sveži zelenjavi, v pitni vodi in fekalijah, v današnji tiskani izdaji časopisa Novice Svet24.