Težki dnevi družine Šiško

Oče Andreja Šiška: Ob slovesu mi je dejal, oče ne skrbi, saj bom kmalu prišel ven

G.T.
12. 9. 2018, 15.37
Posodobljeno: 13. 9. 2018, 13.24
Deli članek:

Poročali smo, da so policisti zgodaj zjutraj potrkali na vrata šefa t.i. Štajerske varde Andreja Šiška in ga pospremili v pripor.

STA
Andrej Šiško čaka v priporu.
Do petka mora tožilstvo na sodišče zoper Šiška vložiti zahtevo za preiskavo ali neposredno obtožnico.

Policisti so le upoštevali odločitev zunajobravnevnega senata, ki je, v nasprotju s preiskovalnim sodnikom, odločil, da je Šiškov greh tako hud, da ga je treba strpati v pripor. Vodja okrožnega tožilstva v Mariboru Darko Simonič je razložil, da je zunajrazpravni senat v celoti pritrdil državnemu tožilstvu, in sicer da je opis kaznivega dejanja pravilen, kar pomeni, da si izpolnjeni vsi zakonski elementi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi državne ureditve. 

Gabrijel Toplak
Jože Šiško pravi, da so policisti pozvonili okrog 7. ure.

Za družino Šiško so to nedvomno težki trenutki. Andrejev oče Jože Šiško je za Novice Svet24 povedal, da so še spali, ko se policisti prišli po sina.

»Pozvonili so okrog 7. ure. Bil je presenečen, ko je pred vrati zagledal policiste. Ob slovesu pa mi je dejal, oče, ne skrbi, saj bom kmalu prišel ven, ker nimajo ničesar zoper mene,« je pojasnil Jože Šiško in dodal, da so policisti Andreju zasegli vse računalnike, telefon in podobno, vseeno pa opaža, da ga podpirajo številni ljudje. 

Kaj še pravi Andrejev oče in kako to dogajanje doživljajo v stranki Zedinjena Slovenija? Preberite jutrišnjo tiskano izdajo Novic Svet24 in boste izvedeli.