Odločitev

Šiško včeraj objavil "nov" posnetek, danes že v rokah policije

G.G.
12. 9. 2018, 07.43
Posodobljeno: 12. 9. 2018, 08.01
Deli članek:

Vodjo t.i. Štajerske varde Andreja Šiška so policisti okoli 7. ure ponovno odpeljali. Tokrat v pripor.

Bobo
Andrej Šiško je že za rešetkami.

Po objavi urjenja nekakšne paravojaške enote so kriminalisti Šiška kazensko ovadili zaradi »ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve«. Preiskovalni sodnik ga je v nedeljo izpustil iz sodnega pridržanja, ker pa se tožilstvo s tem ni strinjalo, je o odločitvi za pripor odločal zunajobravnavni senat mariborskega sodišča. In kot kaže po jutranjem obisku policije, so odločili, da je Šiško zrel za pripor. Da so Šiška odpeljali v pripor, je za STA potrdil njegov odvetnik Viktor Osim.

Le provokacija

Predsedniški kandidat je včeraj javnosti pojasnil, da je šlo pri spornem postroju pri Apačah le za provokacijo in da orožje ni bilo pravo. Dodal je, da ni šlo za nobeno nasilno rušenje državne ureditve, ampak za pritisk na izvoljene organe v državi z ustanovitvijo prostovoljne skupine svobodnih ljudi z imenom Štajerska varda.

Še pojasnilo glede videa, ki ga je na facebooku delil Šiško. Gre za nekaj let star posnetek za "tršo" različico pesmi Puntarska (Le vkup, le vkup uboga gmajna ...), v katerem Šiško in kolegi z meči, ščiti in vilami igrajo puntarje in se med drugim derejo tudi "Kramola!"