TRIMMIGO

FOTO: Za mlade športnike zbrali skoraj 2500 evrov

R. N.
11. 9. 2018, 21.15
Deli članek:

Skupina mirnskih prostovoljcev pod okriljem društva Partizan Mirna je že šestič organizirala dobrodelni tek po tamkajšnji trimstezi Trimmigo, s tem pa so za mlade športnike zbrali 2500 evrov.

A. Prijatelj
V ospredju mirnske prireditve, ki jo prostovoljci snujejo več mesecev, ni tekmovalnost, temveč dobrodelnost.

Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v lokostrelstvu, predstavili so se mirnski judoisti, nogometaši, člani Smučarskega društva Zabrdje … 

Za mlade mirnske športnike so na prireditvi zbrali skoraj 2500 evrov. Denar bodo namenili za sofinanciranje vadnine mladim mirnskih badmintonistom, lokostrelcem, judoistom, smučarskim skakalcem in nogometašem. Na začetku trimsteze Mirna–Gorenja vas, ki se je je že zelo dobro prijelo ime Trimmigo, se je zbralo več kot 300 prijavljenih udeležencev. Pripravili so teke za predšolske otroke ter za mlajše in starejše osnovnošolce, pa tudi tek za odrasle na šest kilometrov.

Organizatorji zadovoljni

Vodja organizacijske ekipe Elvira Žagar je z letošnjo izvedbo prireditve zelo zadovoljna. »V nasprotju z lanskim letom smo bili letos res pripravljeni na dež in se nas je tudi vreme usmililo, tako da nam je bilo naklonjeno vse – od vremena do udeležbe. Iz leta v leto smo presrečni, ker se čedalje več ljudi udeležuje tega. Ozaveščamo ljudi, da šport ne sme poznati socialnih razlik.«

Elvira Zagar
Pred začetkom teka na šest kilometrov

V ospredju dobrodelnost

Za zaključek druženja so smeh na obraze narisale preizkušnje poligona trojk, kjer je šel prehodni pokal v roke ekipe z imenom Nova vas, so prireditelji še zapisali v sporočilu za javnost.

V ospredju mirnske prireditve, ki jo prostovoljci snujejo več mesecev, ni tekmovalnost, temveč dobrodelnost. A vseeno nekateri tek vzamejo zelo resno. Tako je Miha Povšič (AK Sevnica) za minuto izboljšal svoj tri leta star rekord, ki zdaj znaša 20 minut in 31 sekund. Drugo in tretje mesto sta zasedla domačina, Andrej Prijatelj in Boštjan Kolenc. Med tekačicami na šest kilometrov je bila najhitrejša Melani Knez, druga je bila Natalija Glogovšek, tretja pa Sara Starin, so sporočili prireditelji.

Tekmovali tudi najmlajši

Med predšolskimi otroci, ki so tekli na 200 metrov, sta bila najhitrejša Zala Nemec in Matija Jevnikar, s 700 metri dolgo progo okoli ribnika so se spopadli otroci do 10. leta starosti, najhitreje sta jo pretekla Taja Tratar in Jakob Jurak. Starejši osnovnošolci so tekli na 1400 metrov, najhitrejša sta bila Eva Erazem in Peter Glavan. Nekateri osnovnošolci so se odločili za tek na šest kilometrov, najhitrejša med njimi sta bila Kristina Kastelic in Toni Hlebec.

foto Elvira Zagar
Navdušenje pred začetkom teka na 700 metrov.

Elvira Zagar
Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v lokostrelstvu.