Pripeka

Poletje vrača udarec, živo srebro znova čez 30 stopinj Celzija

S.R.
10. 9. 2018, 12.50
Posodobljeno: 10. 9. 2018, 13.21
Deli članek:

Jesen je, kot kaže, le na kratko potrkala na vrata, saj nas znova čakajo vroči dnevi.

Profimedia
Nepredstavljivo vroče bo.

Kot je pred dnevi sporočila Agencija RS za okolje (Arso), je za letošnje poletje značilna dokaj "enakomerna temperatura zraka, saj smo imeli le dve izraziti kratkotrajni ohladitvi ob koncu junija in avgusta ter en daljši vročinski val ob koncu julija in v začetku avgusta." Nekoliko bolj razgibana je padavinska slika letošnjega poletja, pri čemer so bili nadpovprečno namočeni deli Dolenjske in osrednje Slovenije. V Novem mestu je denimo padlo dobrih 25 odstotkov, v Ljubljani pa dobrih 10 odstotkov več padavin kot običajno. Suša je na drugi strani pestila dele Gorenjske in Koroške, kjer je padlo od 20 do 40 odstotkov manj padavin kakor običajno. 

Arso
Jutri popoldne.

Poletja še ni konec

Današnje popoldne bo sicer povečini sončno, sporoča Arso. Kakšna kratkotrajna ploha bo obiskala le gorski svet. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem do 30 stopinj Celzija.

Pretežno jasno bo tudi jutri, ponekod po nižinah pa se bo zadrževala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 17, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj Celzija.

Najtoplejši dan v tednu bo sreda, ko se bo živo srebro marsikje povzpelo tudi nad 30 stopinj Celzija, je prek twitterja sporočil Arso. Tako v sredo kot četrtek bo povečini sončno in toplo z jutranjo meglo po nižinah

Arso
V sredo popoldne.