Težav še ni konec

FOTO: Poplavljale, narasli vodotoki, porušen most, voznik pristal v potoku

T.L.
4. 9. 2018, 12.00
Posodobljeno: 4. 9. 2018, 13.02
Deli članek:

Obilno deževje je povzročilo kar nekaj težav na severovzhodu države. Danes pa je pod voznikom, ki je prečkal most v Drakovcih, popustil še most.

PGD Ljutomer
Vozniku so na pomoč priskočili gasilci PGD Ljutomer.

Obilno deževje včeraj in tudi danes na severovzhodu države povzroča številne težave. Kot poroča Neurje.si je obilno deževje zajelo predvsem območje Slovenskih Goric, največjo težavo so povzročale predvsem nevihte z dolgotrajnejšimi nalivi. Lokalno je nad območjem padlo tudi več kot 50 mm dežja, narasli so tudi vodotoki na širšem območju. 

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je ob 23.30 v Vogričevcih v občini Ljutomer zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vogričevci so izčrpali okrog sto kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih hiš in očistili nanos blata. Malo kasneje, nekaj minut čez polnoč, je prav tako v Vogričevcih meteorna voda odnesla cestni propust. Zaradi nevarnosti, da bo prišlo do vdora cestišča so dežurni delavci na tem delu cestišča postavili cestno zaporo.

T.B.
Ščavnica poplavlja (fotografija je arhivska)

Gasilci so posredovali tudi ob 1.10 v Grabonošu v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ko je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Grabonoš so izčrpali okrog 200 kubičnih metrov vode.

Težave pa se nadaljujejo tudi danes. Agencija za okolje (Arso) je zjutraj opozorila, da je ponoči močno narasla reka Ščavnica, ki je v zgodnjih jutranjih urah poplavila ob strugi v spodnjem toku.

PGD Ljutomer
Most ni zdržal, voznik je z vozilom zdrsnil v potok.

Ob 6.14 se je v Drakovcih v občini Ljutomer porušil most, poroča uprava za zaščito in reševanje. Voznik, ki je takrat prečkal most, je z vozilom zdrsnil v potok. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj nesreče in avto potegnili iz vode.