MOTNE VODE

Afera Dončić se vse bolj zapleta: kdo zdaj laže?

Mirko Vorkapić
18. 8. 2018, 19.29
Posodobljeno: 18. 8. 2018, 19.32
Deli članek:

Zgodba o poskusu prevare s ponarejenimi podpisi Luke Dončića in njegove mame Mirjam Poterbin se iz dneva v dan bolj zapleta. Na dan prihajajo nekatere neprijetne podrobnosti.

Grega Wernig
Saša Dončić naj bi že od samega začetka nasprotoval dogovoru med Luko Dončićem in njegovim agentom Billom Duffyjem.

Posrednik Duško Drlačić, ki je povezal Sašo Dončića in Slavka Đurića, je dejal, da Dončić ni vpleten v ponarejanje podpisov na pogodbi.

Spomnimo, konec julija je Mirjam Poterbin podala ovadbo proti neznanemu storilcu, ki je poneveril njen in sinov podpis na pogodbi o menjavi agenta. V skladu z lažno pogodbo naj bi Charles Briscoe po posredovanju kanadskega agenta Slavka Đurića nadomestil Billa Duffyja. Podpisniki pogodbe bi od klubskih provizij prejeli približno 700 tisoč evrov. V ovadbi Lukova mati ni izključila možnosti, da je v prevaro vpleten tudi njen nekdanji partner in Lukov oče Saša Dončić. »Ata Dončić« je takoj zanikal vpletenost v prevaro in dodal, da se ne spomni, da bi kdaj spoznal človeka po imenu Slavko Đurić. V pogovoru nam je dejal, da se ne more načuditi neumnosti ljudi, ki so poskušali izvesti tako neinteligentno prevaro. »Če je nekdo s ponarejenim podpisom želel zamenjati agenta, potem gre tukaj za tretji del filma Butec in butec,« nam je povedal v telefonskem pogovoru. Toda nove informacije so prignale sence dvoma nad košarkarjevega očeta.

arhiv
Poslovna izkaznica in edina fotografija Slavka Đurića.

Vendarle se poznata …

V javnost je pricurljal posnetek, na katerem je Saša Dončić v družbi agenta Slavka Đurića. Na posnetku Saša pove, da sta s Slavkom dobra prijatelja in da bo storil vse, kar lahko, da bi s položaja agenta Luke Dončića odstranil Billa Duffyja. »Ni mi bilo všeč, da bi bil Duffy agent Luke Dončića, ker je na pokvarjen način prišel do njega,« nam je dejal Saša Dončić v pogovoru, ki je sledil objavi posnetka. Z Đurićem naj bi se videla enkrat in še nekajkrat slišala po telefonu. »Takih ljudi, ki me klicarijo, je milijon. Z mnogimi sem se tudi usedel in poskušal pogovoriti,« je svoj odnos z Đurićem in drugimi agenti poskušal pojasniti Dončić. Kot smo že pisali, je bil Slavko Đurić v preteklosti domnevno vpleten v sporen uvoz in izvoz športnih talentov iz Afrike ter Evrope.

Medtem ko Slovenija razpravlja o škandalu in ugotavlja, kdo je v resnici kriv, ameriški mediji zgodbi za zdaj ne posvečajo nobene pozornosti. Onstran luže se počasi pripravljajo na prve pripravljalne tekme in novo sezono, ki se bo začela 16. oktobra.

Đurić: Sestal sem se tudi z Lukovo mamo

Iz »anonimnosti« je ob vseh govoricah naposled izstopil tudi Đurić, ki je dejal, da je sicer želel sodelovati pri menjavi agentov, vendar po zakoniti poti. Potrdil je, da sta se z Dončićem srečala le enkrat in opravila nekaj telefonskih pogovorov, potem pa je Đurić ugotovil, da ima veliko večji vpliv na Lukovo kariero njegova mati Mirjam Poterbin, zato je stopil v kontakt z njo marca letos na tekmi v Beogradu. Poterbinova naj bi Đurića zavrnila, zato je odnehal. Dodal je še, da se nikoli ni osebno srečal s Charlesom Briscojem in da ta ni prišel na sestanek v Evropo. Zgodbe, ki ga v medijih povezujejo s ponarejanjem podpisov in osebnih dokumentov, je označil za popolne laži.