Slovenija

Ne pozabimo na copatke in pisala

Zoran Franc
18. 8. 2018, 09.00
Deli članek:

Le še dobrih 14 dni in naše nadobudne mlade glave bodo spet prestopile šolski prag ter svoje možgančke, razgrete od sonca, solile z novimi spoznanji.

Dreamstime
dekle z barvicami.jpg

Če smo minuli teden preverjali cene šolskih torb in peresnic in ugotovili, da se kar precej razlikujejo med seboj, ne glede na to, da gre za precej podobne, če ne celo enake izdelke, tokrat preverjamo cene nekaterih drugih šolskih potrebščin.

Šolski copati

Šolski copati spadajo skorajda med »nujno opremo« vsakega šolarja, seveda poleg zvezkov in drugih potrebščin. Pod drobnogled smo vzeli copate z gumijastim podplatom in tekstilnim ali usnjenim zgornjim delom. Preverili pa smo tudi cene natikačev, takšnih, kakršne nosimo doma. Najprej smo zavili v trgovino E.Leclerc in preverili ponudbo natikačev, ki so sestavljeni iz tekstilnega gornjega dela in usnjenega podplata. Zanje boste odšteli 1,90 evra. Če se boste po natikače enake sestave odpravili v Mercator, pa boste zanje odšteli 2,29 evra. Za klasične otroške copate »balerinke«, ki na prodajnih policah in šolskih hodnikih kraljujejo že desetletja, torej tiste z gumijastim podplatom in usnjenim ali tekstilnim gornjim delom, ki nogo zaobjamejo z elastiko, boste v E.Leclercu (za osnovni model, s črnim usnjem) odšteli 4,90 evra, v Tušu 7,29 evra in v Mercatorju 4,89 evra. Za nekoliko »naprednejše« oziroma bolj barvne modele pa boste v Mercatorju odšteli do 5,90 evra, v Tušu do 9,99 evra in v E.Leclercu do 6,29 evra.

Dreamstime
otroški copati.png

Svinčniki

Kljub tehniki in nenehnemu napredku tudi svinčniki in barvice ostajajo obvezno orodje, s katerim otroci razvijajo fino motoriko, rišejo prve črke in usvajajo prva matematična pravila. Za set treh svinčnikov znamke Faber Castell z radirko boste v Tuševih trgovinah odšteli 2,79 evra, medtem ko boste za set treh svinčnikov brez radirke, znamke Staedtler, v Mercatorjevih trgovinah odšteli 2,29 evra. Če se boste po svinčnike odpravili v E.Leclerc, pa boste za štiri svinčnike znamke Esquisse z radirko plačali 0,34 evra.

Dreamstime
otroci pišejo.jpg

Barvice

Za 24-delni set barvic Faber Castell boste v trgovinah Tuš odšteli 8,99 evra, za 12-delni set pa 2,19 evra. Set 12 barvic znamke Pelikan v Mercatorju stane 1,89 evra, v E.Leclercu pa boste za 18-delni set barvic znamke Moped odšteli 1,99 evra.

Šestilo

Šestilo znamke Mopet v Tušu stane 6,69 evra, medtem ko boste v Mercatorju za šestilo Staedtler odšteli 3,79 evra. Cena šestila znamke Esquisse v trgovinah E.Leclerc pa je 1,19 evra. POUDAREK: Šolski copati so na voljo po cenah vse od 1,90 do 7,29 evra.