NOGOMET

FOTO: Pred tekmo incident, škotski vratar pa je "zaklenil" svoja vrata

T.L./STA
16. 8. 2018, 20.26
Posodobljeno: 16. 8. 2018, 22.38
Deli članek:

Mariborčani na domačem terenu niso uspeli doseči zadetka proti škotskim nasprotnikom. Končni izid je 0:0.

Facebook/Derbies And Rivalries
Navijači v Mariboru.

Uvod v nogometno tekmo med Mariborom in škotskih Rangersov je potekal v središču štajerske prestolnice, kamor je po oceni mariborskega kluba pripotovalo okoli 650 gostujočih navijačev. Na Grajskem trgu je morala posredovati tudi policija, hujših incidentov pa zaenkrat ni bilo.

Kratek izsek dogajanja iz Maribora razkriva posnetek, ki je objavljen na Facebook strani Derbies And Rivalries.

Kot je povedal predstavnik za odnose z javnostmi pri policijski upravi Maribor Miran Šadl, je policija izvedla le preventivni ukrep brez uporabe sile in enemu od škotskih navijačev izdala plačilni nalog.

Konec evropskih sanj za Mariborčane

Povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij med Mariborom in ekipo iz Glasgowa, ki je na prvem srečanju slavila s 3:1, se je v Ljudskem vrtu začela ob 20.15.

Mariborčanom kljub številnim priložnostim ni uspelo zatresti mreže Škotov, ekipi pa sta se razlšli z izidom 0:0. Darko Milanić je bil s prikazanim na zelenici zadovoljen, na strani mariborčanov je tudi statistika, vendar pa, kot rečeno, zadetka Mariborčani niso uspeli dati.  Pri Škotih se je predvsem izkazal vratar Allan McGregor, ki je bil ob vsakem obetavnem strelu Mariborčanov na pravem mestu. Tudi enajstmetrovki Tavaresa.