Mobilna verzija
16:58 20. avgust 2018

Škandal zaradi orgij Slovencev?

Pe.R.
9 Posodobljeno: 15:03 / 09.8.2018

Na Hrvaškem še vedno odmeva diskriminatorno vedenje lastnika apartmaja v Zadru, ki je zavrnil gosta, ker je homoseksualec.

Zadar

Brazilca sta želela dopustovati v Zadru, nato pa še v Grčiji in na Portugalskem. Foto: Arhiv Svet24

Fabiano Vallim

Fabiano, ki je s svojim soprogom že devet let, bo kljub vsemu dopustoval na Hrvaškem. Foto: Twitter

Zavrnitev homoseksualnega gosta

Sporočilo, ki je sprožilo burne odzive. Foto: Twitter

Spletni ponudnik turističnih namestitev Booking, prek katerega je gost rezerviral apartma, je že sporočil, da je prekinil sodelovanje z lastnikom apartmaja, ker ne tolerira nobene diskriminacije. 

Brazilski turist Fabiano Vallim je v pogovoru za hrvaške medije povedal, da kljub neprijetni izkušnji namerava s svojim soprogom obiskati Hrvaško. Pojasnil je, da se mu je spletni ponudnik iskreno opravičili in mu ponudil drugo namestitev. »Obljubili so mi, da bodo temeljito preučili celoten dogodek oziroma zadevo in da bo ponudnike spornih apartmajev najverjetneje doletela kazen,« je pojasnil.

Nezaupljivi

Sin lastnika apartmaja je za hrvaške medije pojasnil, da so »imeli negativne izkušnje s homoseksualci iz Slovenije, ki so imeli v hotelu orgije in so za sabo pustili velik nered, zaradi česar so se odločili, da homoseksualcev ne bodo več sprejemali«.

Po vprašanju, ali bi se enako odzvali na tovrstno ravnanje heteroseksualcev, je novinarje napotil na svojega očeta, ki pa ni želel odgovarjati. V združenju za zaščito pravic LGBTI skupnosti Zagreb Pride so v odzivu opozorili, da ne gre za osamljen primer tovrstne diskriminacije. 

Značke: apartma , rezervacije , geji

Vaš prispevek