Kot v filmu

Na dvorišču dejavni tatovi, lastniki v snu

Gabrijel Toplak
30. 7. 2018, 20.00
Deli članek:

Branko Vogrin iz Zlatoličja bi motiv dejanja razumel, če bi mu ukradli avtomobil, ga odpeljali v tujino, kjer bi ga prodali, sprašuje pa se, zakaj so ga že po nekaj kilometrih zakurili.

Gabrijel Toplak
Avtomobil je bil parkiran na dvorišču.

»Česa podobnega si nisem predstavljal niti v sanjah,« je povedal Branko Vogrin, sicer tudi predsednik Gasilske zveze Starše, potem ko mu je pred dnevi nekdo ukradel osebni avtomobil. Tega je med polnočjo in 7. uro zjutraj odpeljal z dvorišča stanovanjske hiše v Zlatoličju. Kot je sporočila policija, je vozilo neznani storilec istega dne nekaj po 10. uri še zažgal v gozdu blizu vodnega zajetja na Zgornji Hajdini. Vozilo je v celoti zgorelo, čeprav so ga gasilci poskušali pogasiti. Materialna škoda znaša okoli šest tisoč evrov.

Gabrijel Toplak
Na kraju, kjer je gorel avtomobil, so na drevesih še vedno opazne sledi ognja.

Vredna le očala z dioptrijo
Osebni avtomobil, ki je bil letnik 2009, v njem pa so bila nekaj vredna le očala z dioptrijo, je bil povsem brezhiben, registriran in zavarovan.

Našli zavarovalno polico

»Ob 7.30 se je oče odpravil k maši in sklepal, da sem se že odpeljal. In ko se je vrnil, sva se srečala na dvorišču. Vprašal je, kje imam avto. Še sam nisem opazil, da ga ni, in sem mislil, da se heca. Takoj sem poklical policijo in ta je obvestila sosednje policijske postaje. Malo pred 12. uro pa me pokličejo, da so avto našli le nekaj kilometrov stran, a da je zgorel,« je opisal Vogrin, ki ne ve, čemu bi pripisal razloge, saj nima sovražnikov in ni z nikomer sprt.

»Ne najdem povezave. Šokiran sem. Je pa oče kakšnih 150 metrov od hiše v travi našel odvrženo veljavno zavarovalno polico. Avto, v katerem so bila nekaj vredna zgolj očala z dioptrijo, je bil povsem brezhiben, registriran in zavarovan. Zdaj je povsem uničen in ne preostane mi drugega, kot da si kupim novega,« je sklenil Vogrin.

Na intervencijo so po alarmiranju centra 112 odhiteli gasilci PGD Zgornja Hajdina. Tamkajšnji poveljnik Zlatko Horvat je povedal, da je vozilo ob njihovem prihodu že gorelo in bilo v plamenih, zato je bilo skoraj neprepoznavno. »Intervencija je trajala dobro uro, sodelovalo pa je deset gasilcev,« je pojasnil Horvat.