Uničenje

Požar, poplave in podrta drevesa, zaradi strel in grmenja podivjal tudi pes

T.L.
22. 7. 2018, 20.00
Posodobljeno: 22. 7. 2018, 20.21
Deli članek:

Popoldanske nevihte so zaposlile gasilce, saj so po delih države imeli polne roke dela.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nad deli Slovenije je vreme povzročalo precejšnje nevšečnosti. Da tudi nekatere živali težko prenašajo današnje vreme, dokazuje primer iz Ljubljane: ob 17.23 je na Večni poti zaradi strel in grmenja ob neurju podivjal pes in skrbnika pogrizel po rokah ter ga poškodoval, poročauprava za zaščito in reševanje. Obveščene so bile vse pristojne službe, skrbnik pa je sam poiskal zdravniško pomoč.

Hudi je bilo tudi v občini Brežice, kjer je ob 13.54 med naseljema Sromlje in Curnovec zaradi udara strele zagorelo ostrešje lesenega počitniškega objekta. Posredovali so gasilci PGD Sromlje in PGD Dečno selo, ki so požar pogasili. Ogenj je objekt v velikosti približno petdeset kvadratnih metrov uničil, skupaj s shranjenim orodjem in drugimi pripomočki. Bližnji zidani objekt so gasilci uspeli ubraniti pred plameni. 

Ob 14.20 je na Šolski cesti na Otočcu v občini Novo mesto zemeljski plaz popolnoma zaprl cesto. Delavci CGP Novo mesto so začeli s sanacijo in zagotovili polovično prevoznost ceste. Ob 15.39 je na Kotredežu v občini Zagorje ob Savi meteorna voda zalila kletne prostore stavbe. Gasilci PGD Kotredež so izčrpali vodo iz objekta, počistila tla in večje kose pohištva odmaknili od sten.

Ob 15.58 so v Grajskem Logu (občina Šmarje pri Jelšah) gasilci PGD Šmarje pri Jelšah razžagali in odstranili drevo, ki se je zaradi močnega vetra podrlo na cesto. 

Zaradi vetra se je na streho hiša in osebno vozilo zrušilo drevo  v Retečah, in sicer na dveh ločenih lokacijah.

Ob 16.53 so v Zavrhu pod Šmarno goro v občini Medvode gasilci PGD Spodnje Pirniče-Vikrče-Zavrh očistili zamašen jašek za meteorno vodo in preprečili poplavljanje stanovanjske hiše v bližini.

Ob 16.58 so v križišču Brodske ceste in Smerdujeve ulice v Ljubljani gasilci PGD Vižmarje-Brod razžagali in odstranili drevo, ki se je ob neurju podrlo čez cesto. Ob 16.43 so v Stanežičah v Mestni občini Ljubljana gasilci PGD Stanežiče-Dvor iz stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo, ki je zaradi neurja zalivala hišo.

Ob 16.57 so na Taborski cesti v Ljubljani gasilci PGD Vižmarje-Brod iz stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo, ki je zaradi neurja zalivala hišo.

Ob 17.00 je na cesto pri naselju Križe v občini Brežice meteorna voda nanosila kamenje in zemljino. Dežurni vzdrževalec občinskih cest je plaz odstranil in cestišče počistil.

Ob 18.01 so na Stari cesti v Dobrovi (občina Dobrova-Polhov Gradec) gasilci PGD Dobrova iz stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo, ki je zaradi neurja zalivala hišo.