Manjša toča je v soboto nekaj minut pred 15.30 uro zajela središče Ljubljane. Hujšega ni bilo. Sicer pa so se napovedi vremenoslovcev znova uresničile: pojavljajo se krajevne plohe in nevihte, ki se nadaljujejo v noč. Nekatere so lahko močnejše, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso), ob tem lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki.

Poleg tega pa vremenoslovci opozarjajo, da so do sredine noči na nedeljo možna krajevna neurja.

Na območju Novega mesta je nastala močnejša nevihtna celica, ki se počasi pomika proti severovzhodu oz. Posavju, poroča STA. Voda je zalila več objektov, močan veter pa je odkril nekaj streh in podrl več dreves. Na območju Novega mesta se je neurje razbesnelo okoli 15. ure. Zardi udara strele je v naselju Lešnica v Novem mestu zagorel kozolec, zaradi močnega vetra pa se je podrlo nekaj dreves, med drugim na Straški cesti v Novem mestu, na cesti Gumberk-Ratež ter na cesti Prečna-Mirna Peč. V občini Dolenjske Toplice se je zaradi neurja na cesto sprožil zemeljski plaz.

Bralci portala Neurje.si poročajo, da je nad Novim mestom padala toča v velikosti lešnikov.  O nevihti s točo poročajo tudi iz Kopra in Ankarana. Portal še poroča, da se v južni polovici Slovenije pojavljajo močnejše nevihte, vmes tudi krajevna neurja s točo.

bohinj, stara fužina, bohinjsko jezero, oblačno, 22.7.2018
G.G.
Pot od Stare Fužine do Bohinjskega jezera.

Okolica Bohinjskega jezera je suha, dežuje pa v okoliških hribih, sporoča bralec. 

V prihodnjih urah in zvečer bodo nevihte prisotne tudi drugod po Sloveniji, zavlekle pa se bodo tudi v noč na nedeljo. Možni so močnejši nalivi, sunki vetra in toča.

Fotka 1
STA
Vremenoslovci opozarjajo na možnost neurij.