Dopustniški čas

Začel se je "divji" vikend gneče in čakanja

T.L.
21. 7. 2018, 08.09
Posodobljeno: 21. 7. 2018, 09.29
Deli članek:

V Sloveniji in na Hrvaškem smo te dni slišali opozorila, da je pred nami najbolj prometno obremenjen konec tedna. Pred odhodom na pot je pomembno, da potovanje načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah.

Bobo
V soboto bodo naše ceste preplavila tuja vozila.

Pred nami sta prometno obremenjeni sobota in nedelja v smeri Avstrije in Hrvaške, napovedujejo na Darsu. Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško, čakanje na mejnih prehodih z Avstrijo pa se lahko podaljša tudi zaradi povečanega nadzora avstrijske policije, poroča STA.

O gneči in zastojih na ceti že prihajajo prva poročila s Hrvaške. Tako je pri cestinski postajo Lučko (v smeri  morja, iz smeri Buzina) kolona dolga 8 kilometrov, iz smeri Jankomira pa pet. In koloni se še daljšata, opozarjajo. 

Med predorom Krpani in Sveti Rok v smeri morja je vožnja upočasnjena v koloni, ki je dolga okoli dva kilometra, kriva pa je prometna nesreča.  
Pri cestninski postaji Rupa v smeri morja in na mejnem prehodu Rupa v smeri Slovenije. 

Največ gneče bo vsak poletni vikend na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. Ob daljših čakalnih dobah na prehodu Gruškovje na Darsu voznikom priporočajo mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi.

Obremenjeno Gruškovje

Prometnoinformacijski center poroča o daljšem zastoju na podravski avtocesti med razcepom Draženci in koncem avtoceste pri Podlehniku, ki je dolg približno sedem kilometrov, in naprej po glavni cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje. Policija priporoča mejne prehode Zavrč in Središče ob Dravi.

Dobovec: izstop 2h za osebna vozila

Gruškovje: vstop 30min za osebna vozila, izstop 1h 15min za osebna vozila

Dragonja: vstop 45min in izstop 30 min za osebna vozil

Starod; vstop 30min in izstop 45min za osebna vozila

Sečovlje: vstop 30min, izstop 20min za osebna vozila.

Preverite stanje na cestah

Pred odhodom na pot je pomembno, da potovanje načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. Namesto uporabe najbolj obremenjenih cest in mejnih prehodov poiščimo alternativne poti.