Rupar spregovoril

Vedela je, da je nesposoben, a ga je kljub temu zaposlila

Luka Tetičkovič / Novice Svet24
17. 7. 2018, 19.30
Deli članek:

Brat Karla Erjavca, ki sindikalistko obtožuje mobinga, je delo v Domu upokojencev Kranj dobil zaradi političnih zvez, čeprav je nesposoben.

Profimedia
Martin Erjavec, brat Karla Erjavca, ko je še igral v bendu Pop Design.

Saj ni res, pa je, bi lahko rekli ob zadnjem razvoju dogodkov. V komentarju pod našim člankom o tem, da je Martin Erjavec zoper sindikalistko v DUK Natašo Malnar sprožil prijavo trpinčenja na delovnem mestu, se je oglasil nekdanji župan Tržiča Pavel Rupar.

»Iz prve roke lahko povem, da je službo dobil samo zaradi politične korupcije,« je Rupar zapisal v komentarju. »Sam sem takrat nekdanjo direktorico Doma Petra Uzarja v Tržiču, kasneje pa direktorico v Kranju, prosil za zaposlitev na mesto hišnika in sama je odgovorila, da moram razumeti, da ima Karlov brat prednost, ker je tudi njej pomagal priti na položaj v Kranju,« je brez dlake na jeziku Rupar.

SDS
Hočevarjeva je Erjavčevega brata zaposlila kot hišnika, saj da je bilo s tem pogojeno njeno imenovanje na mesto direktorice DUK, trdi Rupar.

Gre za direktorico Zvonko Hočevar, glede katere smo že poročali, da je zaščitena kot kočevski medved. Hočevarjeva je sicer članica stranke Desus, pri čemer jo podpira svet zavoda, večina njegovega članstva pa prihaja iz stranke Socialni demokrati. Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je sicer pred meseci še na hitro pokadrirala svet zavoda DUK, za predsednika katerega je bil znova izvoljen Borut Zatler. Slednji je vselej zaščitil direktorico Hočevarjevo.

»Ko jih je naš sindikat opozarjal na nepravilnosti, o tem niso želeli niti slišati,« je tedaj pojasnjevala Malnarjeva.

Ve, da je nesposoben, a je bila Erjavcu dolžna uslugo

Zdaj, sodeč po Ruparjevih izjavah, se je Hočevarjeva Erjavcu za posredovanje pri njenem imenovanju za direktorico in kasnejši politični zaščiti oddolžila z zaposlitvijo njegovega brata Martina Erjavca. Rupar trdi, da mu Hočevarjeva dejala, da »se zaveda, da je (Martin Erjavec) nesposoben, ampak: roka tako, roka tako«.

STA
Direktorica DUK je vedela, da je Erjavčev brat nesposoben. Zaposliti ga je morala, ker je bila Erjavcu dolžna uslugo.

Brez dela na jelo

Spomnimo, Martin Erjavec je sindikalistko ustrahoval z opozorilom pred tožbo, v katerem je zapisal, da je njegovo hitro napredovanje dokaz, da njegova prva zaposlitev ni imela nobene zveze s političnim kadrovanjem. Napredoval je hitreje kot zaslužnejši uslužbenci DUK, ki imajo daljši delovni staž. Med drugim smo izvedeli tudi, da ga včasih sploh ni na delovnem mestu, nato pa v trenirki ali gorniški opravi v DUK pride le na kosilo.

Arsen Perić/M24
Erjavec je priskrbel delo Hočevarjevi, ta ga je priskrbela njegovemu bratu, trdi Rupar.

Z vprašanji, ali jo je Rupar prosil za zaposlitev in ali mu je pojasnila, da ima Erjavec prednost, smo se obrnili na Hočevarjevo. Odgovora nismo prejeli, saj je direktorica trenutno na dopustu, so nam pojasnili v DUK.