Gradnja v teku

V Lescah bodo končno dobili dolgo željeni pločnik!

SS/STA
15. 7. 2018, 10.15
Posodobljeno: 15. 7. 2018, 11.33
Deli članek:

322.000 evrov vredna dela bodo zaključena do konca poletja, v prihodnjih dveh letih pa bodo pločnik podaljšali še do mostu čez Savo na Lancovem.

STA
V Lescah se je to poletje vendarle začela gradnja pločnika do Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Matevža Langusa Radovljica.

V Lescah se je to poletje vendarle začela gradnja pločnika do Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Matevža Langusa Radovljica, ki ga zaposleni in varovanci centra že vrsto let težko čakajo. 

Sedanja pot je nevarna in zahtevna

Direkcija RS za infrastrukturo je lani na državni cesti Lesce-Kamna Gorica-Lipnica v Lescah v sklopu del rednega vzdrževanja financirala sanacijo nevarnih mest z ureditvijo krožišča. Prenovljeno krožišče je bilo nastavek za gradnjo prvega odseka pločnika ob tej cesti od Lesc do Lancovega. Ta je posebej pomemben za radovljiški CUDV, saj je sedanja pot varovancev do mesta zahtevna in nevarna. Gradnje pločnika, ki se je začela letošnje poletje, so zato zelo veseli.

Vrednost del znaša 322 tisoč evrov

Gorenjska gradbena družba bo pločnik ob Cesti na Jezerca od krožišča do CUDV, kjer je v času gradnje promet s semaforjem urejen izmenično enosmerno, dokončala do konca poletja. Skupna vrednost gradbenih del znaša 322.000 evrov, naložbo pa poleg radovljiške občine sofinancira ministrstvo za infrastrukturo, ki preko javnega razpisa za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti prispeva 138.000 evrov.

Predvideno tudi nadaljevanje ...

V prihodnjih dveh letih je nato predvideno še nadaljevanje gradnje pločnika do mostu čez Savo na Lancovem, za katerega bo letos naročena projektna dokumentacija. Prav tako bo pot za pešce in kolesarje treba urediti še na odseku pod železniškim prehodom do krožišča med Radovljico in Lescami. Projekt bo v sklopu kolesarskih povezav Radovljice z zalednimi naselji vključen v dogovor za razvoj gorenjske regije, kar bo omogočilo sofinanciranje izvedbe s kohezijskimi sredstvi v obdobju do leta 2023.

Sanacija tudi na Lancovem

Trenutno poteka tudi druga faza rekonstrukcije ceste in sanacije zidov ob državni cesti na Lancovem. Zaradi gradbenih del, ki jih izvaja Gorenjska gradbena družba, bo zgornji odsek ceste predvidoma zaprt do 31. oktobra. Po zaključku rekonstrukcije državne ceste na Lancovem pa bo predvidoma prihodnje leto Direkcija RS za infrastrukturo v sodelovanju z občino uredila še tri lokalne priključke na koncu zgornjega odseka državne ceste.