Vreme

Popoldne vročinske nevihte

J.P./STA
14. 7. 2018, 09.36
Posodobljeno: 14. 7. 2018, 09.36
Deli članek:

Danes bo večinoma sončno. Popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj vročinskih neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem do 30 stopinj.

Obeti: V ponedeljek bo spremenljivo, popoldne tudi pretežno oblačno. V drugi polovici dneva bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. V torek zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bodo lahko nastale posamezne plohe in kakšna nevihta.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. Z vetrom zahodnih smeri k nam doteka nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno, popoldne se bodo v hribovitem svetu pojavile posamezne plohe in nevihte. V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bodo nastajale plohe in nevihte.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav.