Spletna zvezda

Policist močno navdušil Slovence

P. K. / Novice Svet24
11. 7. 2018, 07.00
Deli članek:

Iztok Kustec, mladi policist, je s svojo izjavo o zadevah, ki jih obravnava, požel množično navdušenje. Opozoril je na nesmisle, s katerimi se srečuje vsak dan.

Facebook
Iztok Kustec, policist, ki je navdušil Slovence.

Na svetovnem spletu si uporabniki delijo besede Iztoka Kusteca, mladega policista, ki je izpostavil bizarnosti, s katerimi se srečuje vsak dan. Pravi, da je moral spisati ovadbo zoper človeka, ki je ukradel nekaj deset centov vredno pašteto, kar ga boli, saj so na drugi strani velike tatvine, proti katerim se kot del sistema, ki se bori proti kriminalu, počuti nemočnega.

»Sto trideset milijonov čudežno izgine in zgodi se ne nič – nihče ne odgovarja, ti pa pišeš ovadbo zoper nekoga, ki je ukradel pašteto, vredno 35 centov, in si misliš svoje,« so njegove besede, iz katerih je razbrati, da ga prizadene, da marsikoga, ki je odgovoren za večje tatvine, roka pravice težko ali celo nikoli ne doseže.

Kaj zataji

Nekateri njegovo izjavo označujejo za zgodovinsko. »Bravo, če bi vsaj deset odstotkov policistov tako razmišljalo, bi bili tajkuni za zapahi, ljudje pa bi zaupali policiji tako kot zaupajo gasilcem,« so besede, s katerimi so mu ljudje izkazali odobravanje.

Spet drugi pravijo, da je pravzaprav treba ob problematiki, ki jo je policist izpostavil, opozoriti na sodstvo, saj po njihovem mnenju policisti že dobro opravljajo svoje nalogo pri lovu na kriminalce, zatakne se pri neučinkovitem sodstvu. »Te večje zadeve obležijo v predalu iz takšnih in drugačnih razlogov. Tu je pravi problem,« izpostavljajo.