Oblikovanje koalicije

Židan: Janša je klical Hana

T.L./STA
18. 6. 2018, 20.09
Posodobljeno: 18. 6. 2018, 20.13
Deli članek:

V SD pravijo, da se držijo predvolilnih izjav, da ne bodo sodelovali s politiko, ki gradi na širjenju neresnic in izključevanju.

Bobo
Iz SDS so poklicali tudi v SD.

Predsednik SDS Janez Janša je poklical vodjo poslancev SD Matjaža Hana, a v SD se držijo predvolilnih izjav, da ne bodo sodelovali s politiko, ki gradi na širjenju neresnic in izključevanju, je povedal predsednik SD Dejan Židan v odgovoru na vprašanje, ali so v SD dobili konkretno vabilo k sodelovanju v prihodnji vladi od Janše ali Marjana Šarca.

"Bili smo kontaktirani s strani SDS o možnostih za neko drugo koalicijo. V praksi je to pomenilo klic gospoda Janše gospodu Hanu," je povedal Židan v telefonskem pogovoru z STA iz Luksemburga, kjer se je udeležil zasedanja kmetijskih ministrov EU.

Kar se tiče sestavljanja levosredinske koalicije, med različnimi strankami ves čas potekajo intenzivni pogovori, a pri SD so se odločili, da ne bodo seznanjali javnosti s posameznimi pogovori, ampak takrat, ko se kaj tudi dogovorijo, je ponovil Židan.

Na dodatna vprašanja, ali so dogovorjeni s predsednikom LMŠ oziroma drugimi partnerji za kakšen sestanek, pa je Židan zgolj ponovil, da bodo v SD poročali o rezultatih, ne o pogovorih. Na vprašanje, kdaj bodo lahko poročali o rezultatih, pa odgovarja z željo, da čim prej.