Mobilna verzija
00:06 17. avgust 2018

FOTO: Neupravičen vik in krik zaradi službenega policijskega psa?!

Novice Svet24
P.Š.K. / Novice Svet24 Škofja Loka
5

Opozorili ste nas na dogajanje izpred nekaj dni, ko naj bi v Škofji Loki mimoidoča opazila psa, zaprtega v razgretem policijskem vozilu. Je bilo ravnanje mož v modrem z živaljo neodgovorno?

Gospa se je zbala, da je pes v prevročem vozilu in zato v nevarnosti

Gospa iz Škofje Loke se je zbala, da je pes v prevročem vozilu in zato v nevarnosti. Foto: PU Kranj

Službeni pes ni bil v nevarnosti

Službeni pes ni bil v nevarnosti. Foto: STA

Bralci ste se na nas obrnili z zgodbo, ki se nanaša na sporno dogajanje v okolici Ljubljane, natančneje v Škofji Loki. Pred tamkajšnjo policijsko postajo naj bi gospa v parkiranem policijskem vozilu opazila službenega psa v okoliščinah, ki so se ji zdele nevarne. 

Ženska se je namreč zbala, da je v vozilu za štirinožca prevroče, zato je pristopila k policistoma, ki sta bila v bližini, in izpostavila svojo skrb, nato pa je menda z njune strani doživela posmeh.

Imel je klimo

Ali se je incident res zgodil in kakšno je njegovo ozadje, smo preverili na Policijski upravi (PU) Kranj. Bojan Kos, ki tam skrbi za odnose z javnostmi, nam je povedal, da pes ni bil izpostavljen nobenemu dejavniku, ki bi mu lahko kakorkoli škodoval. Pojasnjuje, da je bil pes nameščen v specialnem vozilu policije, ki je namenjeno prevozu službenih psov.

»V tem vozilu je nameščena klimatska naprava, dodatno je v zadnji del vozila vgrajena ventilacijska naprava, hkrati pa so bila zaradi boljšega kroženja zraka delno odprta vrata prtljažnika. Vozilo izpolnjuje kriterije, ki jih določajo veljavni predpisi za prevoz živih živali. Temperatura v času dogodka je bila okoli 21 stopinj. Ob vročini in močnem soncu pa bi policist vozilo prestavil drugam; v senco ali garažo,« izpostavi Kos.

Vozilo je opremljeno tudi z zračnikom

Vozilo je opremljeno tudi z zračnikom. Foto: PU Kranj

Lahko se pritoži

Glede posmehovanja policistov tiskovni predstavnik PU Kranj pravi, da morajo biti odnosi uslužbencev policije do strank profesionalni. »Temeljiti morajo na spoštovanju človekove osebnosti in dostojanstva. Če oseba meni, da odnos policistov ni bil ustrezen, lahko uveljavlja nestrinjanje z njihovim dejanjem v obliki instituta pritožbe na postopek policista ali kot pripombo po predpisih o upravnem poslovanju. V obeh primerih jo napotujemo na Policijsko postajo Škofja Loka. Postopek bomo preverili,« so njegove zaključne besede.

Policijsko transportno vozilo za službene pese je opremljeno s klimo

Transportno vozilo za policijske pse je opremljeno s klimatsko napravo. Foto: PU Kranj

Pozor na naslednje temperature:

Temperatura zraka:         Temperatura v vozilu po 30 minutah:

20

36

22

38

24

40

26

42

28

44

30

46

32

48

34

50

36

52

38

54

40

56

 

Vaš prispevek