Vreme se ne želi umiriti in tudi današnji dan bo glede na napovedi vremensko pester. Na Agenciji za okolje (Arso) opozarjajo, da bo danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek v osrednjem in vzhodnem delu države pričakovati pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so tudi hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode.

arso-padavine
http://www.vreme.si
Osrednjemu delu države se približujejo močne padavine.

Kot so opozorili na Arsu, bodo popoldan, zvečer in ponoči ob močnejših nevihtah hitro narasli manjši vodotoki in hudourniki. Ponekod lahko pride do razlivanj. Pojav je možen v večjem delu države, zlasti pa v osrednji in vzhodni Sloveniji.

Tudi na portalu Neurje.si napovedujejo nevihte nad našimi kraji. Na facebooku so zapisali, da naše kraje prehaja šibka dolina s hladno fronto, ki je trenutno na Alpah. "Ozračje bo zato tudi danes še labilno, tekom dneva bodo nastajale plohe in nevihte. Na Primorskem, zlasti v zaledju obale, bo glavnina nevihtnega dogajanja dopoldne in zgodaj popoldne, kasneje pa se bodo nevihte pojavljale tudi drugod po državi. Možna je kakšna močnejša nevihta z nalivi, močnimi sunki vetra in nekaj toče – popoldne zlasti na severovzhodu Slovenije. Ponoči se bo ozračje umirilo."