Mobilna verzija
12:12 18. avgust 2018

Znova bo treskalo: nevihte z močnimi nalivi, sunki vetra in toča

T.L. Ljubljana
1 Posodobljeno: 11:43 / 13.6.2018

Novo vremensko opozorilo za današnji dan so izdali na Agenciji za okolje.

dež, padavine

Krajevne plohe in nevihte bodo sredi dneva in popoldne zajele večji del južne, zahodne in osrednje Slovenije. Foto: Profimedia

Vreme se ne želi umiriti in tudi današnji dan bo glede na napovedi vremensko pester. Na Agenciji za okolje (Arso) opozarjajo, da bo danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek v osrednjem in vzhodnem delu države pričakovati pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so tudi hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode.

arso-padavine

Osrednjemu delu države se približujejo močne padavine. Foto: http://www.vreme.si

Kot so opozorili na Arsu, bodo popoldan, zvečer in ponoči ob močnejših nevihtah hitro narasli manjši vodotoki in hudourniki. Ponekod lahko pride do razlivanj. Pojav je možen v večjem delu države, zlasti pa v osrednji in vzhodni Sloveniji.

Tudi na portalu Neurje.si napovedujejo nevihte nad našimi kraji. Na facebooku so zapisali, da naše kraje prehaja šibka dolina s hladno fronto, ki je trenutno na Alpah. "Ozračje bo zato tudi danes še labilno, tekom dneva bodo nastajale plohe in nevihte. Na Primorskem, zlasti v zaledju obale, bo glavnina nevihtnega dogajanja dopoldne in zgodaj popoldne, kasneje pa se bodo nevihte pojavljale tudi drugod po državi. Možna je kakšna močnejša nevihta z nalivi, močnimi sunki vetra in nekaj toče – popoldne zlasti na severovzhodu Slovenije. Ponoči se bo ozračje umirilo."

Vaš prispevek