Ljubljanski župan Zoran Janković je v odzivu na rezultate državnozborskih volitev ocenil, da nastaja nekakšen levi blok, saj koalicija, ki se sedaj nakazuje, kaže na levo sredino. Poudaril je tudi, da levi blok, ki ga je sklenil s predsednikom DeSUS Karlom Erjavcem, ni bil predvolilna koalicija, saj sam ni šel na volitve.

"Odločitev, ki so jo podali državljani na volitvah, je jasna, glasovi so podeljeni," je poudaril Jankovič. Oceno vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše, da je bila sklenitev levega bloka z Jankovičem napaka, pa je Janković komentiral, da ima vsak pravico, da volilni rezultat ocenjuje po svoje.

Opozoril pa je, da je pred volitvami izvršni odbor DeSUS soglasno podprl ta poziv k sklenitvi levega bloka. "Kot pravijo, po bitki so vsi generali pametni," je še dodal Janković. Ljubljanskemu županu je tudi žal, da se tudi ostali, s katerimi so se pogovarjali, niso odzvali povabilu k levemu bloku.

Na vprašanje, kakšno popotnico nizka volilna podpora stranki DeSUS tudi v Ljubljani pomeni zanj pred jesenskimi lokalnimi volitvami, je Janković odgovoril, da so županske volitve nekaj povsem drugega in da je za to treba počakati do novembra.