Osvežitev

Koliko bomo odšteli za osvežilen skok v bazen?

Sašo Avramovič/Novice Svet24
12. 6. 2018, 07.00
Deli članek:

Skok v bazen bo še kako osvežilen v vročih poletnih dneh, ki so pred nami. Preverili smo ponudbo in cene vstopnic na kopališčih.

Profimedia
Kam na ohladitev?

Poletje bo v naslednjih dneh, tednih, pokazalo svoj pravi obraz. Vroči in sončni dnevi so pred nami in še kako bo prijala osvežitev v vodi. Če ne v morju ali jezeru, pa se lahko odločimo za skok v bazen! Terme, kopališča in vodni parki so zanimiva in atraktivna alternativa morskim (in drugim) dogodivščinam, četudi se odločimo za le enodnevni obisk. Ponudba je zelo pestra, kaj pa cene? Pod drobnogled smo vzeli kar nekaj slovenskih kopališč.

Termalna riviera

Terme Čatež in njihova poletna Termalna riviera z velikim zunanjim bazenskim kompleksom omogočata obiskovalcem kopanje, zabavo in vodne atrakcije na več kot 10.000 kvadratnih metrih termalnih vodnih površin. Bazeni so raznolikih oblik s temperaturo termalne vode od 26 do 36 stopinj Celzija. Kopalci lahko uživajo na toboganih, gusarskem otoku, ki je najbolj privlačen za najmlajše, počasni reki … Ljubitelji plavanja na dolge proge pa lahko skočijo tudi v olimpijski bazen. Za celodnevno vstopnico za odraslega bomo med vikendom odšteli 17, med tednom pa 13 evrov. Celodnevna vstopnica za otroke od 5 do 14 let nas bo med vikendom stala 13 evra, 2,5 evra manj pa bomo odšteli med tednom. Lahko se odpravimo tudi v Rimske Toplice, kjer se med drugim nahaja termalno kopališče Aqua Roma. V njihovem vodnem parku se lahko razvajamo v naravni termalni vodi, uživamo pri spuščanju po toboganih ali pa se sproščamo ob igranju raznih športnih iger. Obiskovalcem so med drugim na voljo velik 33-metrski bazen, rekreacijski bazen in nizek bazen za najmlajše. In cene? Odrasli bomo za celodnevno vstopnico med tednom odšteli 7,40 evra, med vikendom pa le 60 centov več. Otroci od 4 do 14 let bodo lahko med tednom ves dan plavali za 5,40 evra, med vikendom pa bo njihova celodnevna karta tako kot za odrasle dražja za 60 centov.

Dolenjske Toplice

Na Dolenjskem, natančneje v Dolenjskih Toplicah, se kopalci lahko med drugim osvežijo v zunanjih bazenih Wellness centra Balnea. Površina glavnega zunanjega bazena je 850 kvadratnih metrov, temperatura vode pa 27 stopinj Celzija. Popestritev in dodatno sprostitev zagotavljajo vodni in zračni mehurčki ter druge vodne masaže in atrakcije v bazenih. Otroci lahko uživajo v zunanjem bazenu s pravo gusarsko ladjo, najmlajši pa se lahko zabavajo tudi v čofotalniku v pokritem delu. Pri zunanjih bazenih nam je na voljo tudi odbojkarsko igrišče. Za celodnevno vstopnico med tednom oziroma od ponedeljka do četrtka bomo odrasli odšteli 10 evrov, otroci od 4 do 15 let pa 8 evrov. Od petka do nedelje celodnevna vstopnica za otroke stane 12 evrov, za odrasle pa 14 evrov. Odločimo se lahko tudi za obisk term Snovik med Kamnikom in Vranskim, na pragu Kamniško-Savinjskih Alp. Obiskovalcem je na voljo tako kopanje v notranjih kot tudi zunanjih termalnih bazenih. Zunanji rekreacijski bazen s 500 kvadratnih metrov vodnih površin in temperaturo vode od 26 do 28 stopinj Celzija je opremljen s tobogani, talnimi gejzirji, vodnimi topovi, vpenjalnimi mrežami … V zunanjem otroškem bazenu so drča, ježek, dežnik in čofotalnik. Cene? Med tednom celodnevna vstopnica za odrasle stane 14, med vikendom pa 16 evrov. Celodnevna vstopnica za otroke od 4 do 14 let med tednom stane 11, med vikendom 13 evrov.

V prestolnici …

Kako se lahko osvežimo v Ljubljani? Med drugim na kopališču Laguna Mestna plaža ali pa recimo na kopališču Kolezija. Najprej poglejmo slednjega. Kompleks zunanjih bazenov vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in obbazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami. Na voljo so tudi športno-rekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki. Za odraslega celodnevna vstopnica med tednom stane 9, med vikendom pa 11 evrov. Celodnevna vstopnica za otroke do 14 let bo med tednom stala 7, med vikendom pa 9 evrov. Laguna Mestna plaža se razprostira na skupni površini kar 19 tisoč kvadratnih metrov. V bazenskem obroču je 4000 kvadratnih metrov obbazenskih talnoogrevanih tlakovanih površin in 1300 kvadratnih metrov vodnih površin. Med drugim sta na voljo hidromasažna bazena Riviera in Fontana, otroški bazen z igrali in toboganom in tako dalje. Cene? Celodnevna vstopnica za odrasle med tednom stane 14 evrov, 2 evra dražja pa bo vstopnica med vikendom. Celodnevna vstopnica za otroke do 14 let med tednom stane 10, med vikendom pa 12 evrov.

Topolšica in Zreče

V sklopu Term Topolšica se lahko ohladimo v njihovem zunanjem vodnem parku Zora. Ta obratuje v poletni sezoni, temperatura vode pa je do 30 stopinj Celzija. V vodnem parku so na voljo atraktivne termalne vodne površine, prelivajoči se bazeni, tobogani in druge vodne atrakcije. Lesen mostiček povezuje oba dela ter obiskovalce vodi od notranjega do zunanjega bazenskega kompleksa. Med vikendom bomo odrasli za dnevno vstopnico odšteli 11,60, med tednom pa 10,80 evra. Dnevna vstopnica za otroke od 4 do 14 let pa med tednom stane 6,70, med vikendom pa 7,50 evra. Gremo še v Zreče, kjer nas pričakujejo Terme Zreče. Dodobra se lahko osvežimo v njihovih zunanjih bazenih. Obiskovalcem so med drugim na voljo zimsko-letni bazen s počasno reko, letni bazen in gozdni vodni park s hitrimi drčami in toboganom. Celodnevna vstopnica za odrasle med tednom stane 13, med vikendom pa 15 evrov. Celodnevna vstopnica za otroke od 5 do 14 let pa med vikendom stane 11,50 evra, med tednom pa je cenejša za 1,50 evra.