Na varno k Janši

Primčevi nočejo »kolektivnega samomora«

G.G.
25. 5. 2018, 10.05
Posodobljeno: 25. 5. 2018, 10.19
Deli članek:

Stranka Glas za otroke in družine je teden pred parlamentarni volitvami omagala. Ne povsem, predsednik stranke Aleš Primc svoje pristaše poziva, naj volijo SDS ali kakšno drugo pomladno stranko.

STA
Je Kangler zadovoljen s Primčevo potezo?

Po poročanju Reporterja je izvršilni odbor stranke že v soboto sprejel sklep o odstopu od volitev, v torek pa je to potrdil še svet stranke. »Moja odgovornost je, da vas in naših idej ne vodim v kolektivni samomor. Zmaga ali poraz sta najprej v glavi,« je zapisal Primc v pismu članom stranke.

In koga naj zdaj volijo njihovi simpatizerji in člani? »SDS ali kako drugo pomladno stranko, ki lahko pride v parlament,« pravi Primc. Po informacijah Reporterja naj bi se Primc posvetoval s predsednikom SDS Janezom Janšo, pa tudi s Francem Kanglerjem, predsednikom programskega sveta Nove ljudske stranke, ki je sooblikovalka koalicije Združena desnica. Ta sicer še ni odločala o »odstopu iz volitev in podpori SDS«.

Reporter še piše, da se Primc ni pogovoril s kandidati, ki nastopajo na listi Združene desnice. Nekateri od njih naj bi se zdaj počutili prevarane.