Huda ura

FOTO: V 20 minutah zalilo Prevalje, prostovoljci in gasilci pomagali pozno v noč

G.G.
25. 5. 2018, 08.33
Posodobljeno: 25. 5. 2018, 09.11
Deli članek:

Okoli 18.30 se je na Prevaljah ulilo kot iz škafa. »Vse se je zgodilo v 20 minutah,« je kasneje povedal župan Prevalj Matic Tasič.

Bralec Jan
Gasilci na delu na poplavljenih ulicah Prevalj.

Poznopopoldansko neurje je poplavilo središče Prevalj in ulice spremenilo v deroče reke. »Bregove sta prestopila dva potoke, poplavljene so ceste, zalilo je več objektov, pomagajo gasilci, civilna zaščita, prostovoljci,« je včeraj sporočil Tasič in danes dodal:"Ponoči smo delali, dokler smo bili pri močeh, da smo črpali vodo in blato iz stanovanj in poslovnih objektov. Danes nadaljujemo s čiščenjem ulic, prepustov, stanovanj, objektov."»Vse nase enote, vozila in oprema so na terenu, zaradi neurja na Prevaljah. Na vse pozive ne moremo posredovati takoj, pomagajo nam se PGD Ravne na Kor. Sanacija bo trajala več dni…« pa so zapisali prevaljski gasilci.

Številni prostovoljci, ki so priskočili na pomoč so povedali, da so bili na terenu skoraj do polnoči. 

Poškodovane je veliko infrastrukture, cesto proti Suhemu vrhu bodo zaprli za tovorni in traktorski promet, saj je na več mestih odneslo del cestišča, veliko je plazov. Tudi proti Lešam je veliko škode na infrastrukturi. Za ocene škode je še prehitro, bo pa ta velika.

Ob neurju so morali dve osebi tudi rešiti iz avtomobila, ki je zapeljal v visoko vodo na cestišču.

M.G. / Svet24.si
Dramatične razmere v Prevaljah.

Da je v kritičnih trenutkih potrebno stopiti skupaj in postaviti na stran strankarsko rivalstvo, pa tudi če smo tik pred volitvami, sta pokazala tudi kandidata za poslanca v Mežiški dolini. Tako Danilo A. Ranc, aktualni poslanec iz vrst SMC, kot Aleš Logar iz SDS, oba domačina s Prevalj, sta aktivno pomagala pri odpravljanju posledic neurja.

Močan naliv je zvečer povzročil težave tudi v okolici Prebolda in Žalca. Zalilo je več kleti hiš, v naselju Matke pa se je sprožil tudi zemeljski plaz in poškodoval del ceste.