Dramatična povodenj

VIDEO in FOTO: Huda ura na Koroškem "pogoltnila" Prevalje

S.R.
24. 5. 2018, 19.45
Posodobljeno: 24. 5. 2018, 20.57
Deli članek:

Meteorne vode so povsem poplavile Prevalje.

M.G. / Svet24.si
Dramatične razmere v Prevaljah.

Prebivalci Prevalj na Koroškem se srečujejo s hudimi poplavami meteornih. Potem ko so pri Upravi za zaščito in reševanje že opoldne opozarjali na možnost pojava toče in krajevnih nalivov ter naraščanja hudourniških vodotokov, so na Prevaljah zavladale dramatične razmere. Meterone vode zalivajo ceste in kleti, podobne težave pa imajo tudi na Ravnah na Koroškem, kjer je v naselju Zelen Breg močno deževje zalilo cesto in podrlo drevo, sporočajo.

"Vse nase enote, vozila in oprema so na terenu, zaradi neurja na Prevaljah. Na vse pozive ne moremo posredovati takoj, pomagajo nam se PGD Ravne na Koroškem. Sanacija bo trajala več dni ...," pa so na facebooku sporočili gasilci PGD Prevalje. "Vse se je zgodilo v 20 minutah. Bregove sta prestopila dva potoka, meteorne vode pa so zalile center Prevalj. Poplavljene so ceste, zalilo je več objektov, pomagajo gasilci, civilna zaščita, prostovoljci," je za STA povedal župan Občine Prevalje Matic Tasič. Ali bodo morali koga začasno izseliti, župan za zdaj še ne ve. Se je pa naliv medtem že umiril.

Prometnoinformacijski center medtem poroča, da je zaradi poplavljenega vozišča v Prevaljah pri križišču za Leše zaprta cesta Poljana - Ravne na Koroškem. O poplavah poročajo še iz Podvelke ter z območja Selnice ob Dravi in Ruš.

Meteo.si

Kako bo zvečer?

Zvečer bodo nevihte postopno zamrle. Ponoči se bo na Primorskem delno zjasnilo. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bodo občasno še manjše krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju in na Goriškem okoli 17 stopinj Celzija, poroča STA.