razprodan ljudski vrt

Milanič pred ključnim večnim derbijem o pripravi na Olimpijo

G.G./STA
17. 5. 2018, 14.47
Posodobljeno: 17. 5. 2018, 14.47
Deli članek:

V soboto se obeta nogometna poslastica. V Ljudskem vrtu se bosta pomerila domači Maribor in Olimpija.

M24
Darko Milanič pravi, da je vzdušje v ekipi odlično.
Tekmo pred razprodanim stadionom Ljudski vrt bo sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, v štajersko prestolnico pa prihaja tudi 700 ljubljanskih navijačev.

Maribor ima po 33 krogih 74 točk, Olimpija pa točko manj. Ljubljančani so bili dolgo v vodstvu, a tudi po zaslugi zaporednih remijev na zadnjih dveh tekmah vodstvo prepustili večnim tekmecem iz Maribora. Ti so tako v boljšem položaju, nenazadnje imajo tudi boljši medsebojni izkupiček na prvih treh tekmah te sezone, ob dveh neodločenih izidih imajo Mariborčani še zmago z 1:0. Olimpija v Mariboru ni zmagala že skoraj tri leta, nazadnje je slavila zmago 16. avgusta 2015.

"Pred nami je izredno pomembna tekma, derbi, v katerem želimo biti odlični in morali bomo biti. Izhajamo iz super serije, želimo se pokazati v 'top' luči, veselimo se tekme, prepričan sem, da bodo fantje na igrišču uigrana in zmage željna enota," je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal trener Maribora Darko Milanič.

Pritisk na ekipo pred Olimpijo ni nič večji kot sicer. "Kar mora ostati isto, je to, da razmišljamo samo o tej tekmi, to mora ostati, tako do sedaj in tudi naprej. To nam je prineslo vodstvo na lestvici, vodstvo samo pa nam odpira več možnosti. Glede na to, bomo skušali biti takšni, kot Maribor zna biti," je povedal Primorec na klopi Mariborčanov.

"Danes smo se pogovorili, jutri se bomo spet. Skušali bomo zadržati način igre, ki ga gojimo zadnje čase. Izrednega pomena je, da znaš zmagati tudi v zadnjih trenutkih, v začetku sezone nam to ni uspevalo, zdaj nam. Tekma je sestavljena iz različnih faz, zato je zelo pomembno, da preživiš vse faze takrat ko ti gre, in tudi takrat, ko ti ne. Zavedati se moramo svoje kakovosti in da smo sposobni zmagati tudi v zadnjih trenutkih," je dejal strateg Maribora.

Gre za že četrti prvenstveni derbi v sezoni, Olimpija bo drugačna, saj mora igrati na rezultat. "Na Olimpijo se bomo ozirali kot na vsakega drugega tekmeca. Obravnavali jo bomo spoštljivo, odvisni pa smo predvsem od nas samih. Skozi vse tekme, ki jih igramo, moramo biti pripravljeni na vse, na vse različice, na vsaki tekmi se zgodi, da nasprotnik prilagodi strategijo. Fantje so doživeli toliko različnega, da so pripravljeni. Težko je računati, kako bo nasprotnik postavljen, a ko postavitev vidimo, se moramo biti sposobni nanjo prilagoditi," je povedal Milanič, ki ga veseli, da je bil stadion hitro razprodan in da je podpora navijačev velika.

Bočni obrambni igralec Maribora Martin Milec je razkril, da je vzdušje v ekipi odlično. "Sam po sebi je derbi nekaj posebnega, je tista tekma, na katero vsi komaj čakamo. Naboj je toliko večji, ker je tekma izrednega pomena za naslov prvaka. Tekme se veselimo, pripravljeni smo nanjo, verjamem, da se bomo predstavili v pozitivni luči," je dejal obrambni.

"Vzdušje v slačilnici je super, temu botrujejo zmage, ki smo jih nanizali, od zadnjega derbija naprej. Smo v dobri formi, takrat smo uspešno prišli iz majhne krize. To nam je uspelo z moštvenim duhom, s pozitivnim vzdušjem, ki vladata v ekipi. V tekmo ne bomo šli brezglavo, ampak z veliko željo po zmagi, in upam, da bodo tri točke ostale doma. Komaj čakam, da se tekma začne," je še dejal Milec.