Kako do volivcev?

Politiki nad pisoarjem: "straniščna kampanja" z nadaljevanjem

T.L.
15. 5. 2018, 18.15
Posodobljeno: 15. 5. 2018, 19.34
Deli članek:

Vse za prepoznavnost: v stranki SD letos poleg "pahorijansko" obarvanega kolesarjenja po državi volivce med drugim nagovarjajo s plakatov v javnih straniščih. Kampanje s plakati pa ne podpirajo vsi v stranki.

Bobo
V SD ocenjujejo, da so bile zaveze v veliki meri realizirane

"Za vse navdušence nad našimi plakati imamo odlično novico - v vašem najljubšem gostinskem lokalu že lahko najdete nove. Tokrat še bolj drzne. SD za vas." To so iz stranke SD zapisali na twitterju danes popoldne.

Za vse tiste, ki morda ne spremljajo razprav na družbenih omrežjih, pa kratek povzetek: v sklopu predvoline kampanje so se v stranki SD odločili, da bodo potencialne volivce nagovarjali tudi v javnih toaletnih prostorih, zato so fotografije vidnejših članov stranke obesili po toaletnih prostorih gostinskih lokalov. Pri tem so "največ pozornosti" deležne fotografije, ki so nameščene nad moške pisoarje, in ni bilo potrebno dolgo časa čakati, ko so se v minulem tednu na spletu že pojavili prvi odzivi na potezo SD.

Ob plakate se je obregnil tudi Franc Breznik iz SDS in na twitterju zapisal, češ, da smo končno dobili Straniščne demokrate, na objavljeni fotografiji pa je bilo jasno videti, da je bila fotografija Dominike Švarc Pipan, strokovnjakinja za mednarodno pravo in tudi predsednica Sveta SD za pravosodje članice SD, tja postavljena naknadno.

Ker se je znašla omenjena v debati in ker je veliko uporabnikov twitterja spraševalo, ali gre res za kampanjo stranke SD ali neslano šalo političnih rivalov, je Švarc Pipanova minuli teden na twitterju zapisala. "Plakati so tam po naročilu @strankaSD, vendar sem jaz lociranje svojega plakata na wc-je izrecno in pisno prepovedala. Na primitivne tvite se ne mislim odzivati, reakcija na zlorabo moje fotografije in podobe pa vsekakor sledi ob pravem času." Razprava o plakatih se s tem še zdavnaj ni končala, vendar je na tem mestu ne bomo povzemali, saj se je  - kot je sicer v navadi - vrtela in obstala le na točki ideoloških podobnosti ali razlik razpravljajočih. 

Glede na današnje sporočilo stranke SD, pa so se v stranki odločili, da s kampanjo s plakati v javnih straniščih nadaljujejo.