Srhljiva Ljubljana

Otrokom grozil, da jih bo polomil in pobil

S.A./Novice Svet24
15. 5. 2018, 19.20
Posodobljeno: 15. 5. 2018, 19.26
Deli članek:

Približal se je otrokom, zavpil »Zginite, hudiči!«, nato pa jim pobral skiroje, jih začel metati ob tla in proti njim. Grozil jim je tudi, da jih bo polomil in pobil.

Sašo Avramovič
Nasilnež se je po dejanju takoj pobral s kraja.

Predvčerajšnje nedeljsko pozno popoldne se je prevešalo v večer. Ura je bila med 19.00 in 19.30, bilo je še svetlo. Trije razposajeni, razigrani, brezskrbni in igre željni otroci, stari med osem in 10 let (dva sošolca in brat enega od njiju), so se igrali v parku oziroma na otroškem igrišču, ki ga obdajata Gotska in Adamičeva ulica v ljubljanski Šiški.

Sašo Avramovič
Otroško igrišče, kjer so se igrali otroci.

»Zginite, hudiči«

Potem pa se je zgodilo nekaj, kar se nikoli ne bi smelo zgoditi. Nekaj strašnega. »Vsi trije otroci so se do otroškega igrišča pripeljali s skiroji. Med igro pa je do njih pristopil moški in zavpil: 'Zginite, hudiči!' Otrokom je pobral skiroje in jih začel metati ob tla, naokrog in proti otrokom. Med tem početjem jim je še močno grozil, da bo polomil in pobil tudi njih,« je dogodek opisal 46-letni Dejan Kastelic, oče enega od otrok. Po tem dejanju so nemočni otroci v smrtnem strahu jokali in klicali na pomoč. K sreči je do njih pristopil neki par in prestrašene otroke pospremil iz parka, da so lahko odšli domov. Medtem se je nasilnež, gre za moškega, starega med 55 in 65 let, že pobral s kraja dejanja. Otroci so podali njegov opis: nosil je rjave hlače in rjavo majico ter črne čevlje in imel kratke sive lase.

Sašo Avramovič
Dejan Kastelic, oče enega od napadenih otrok

Pozval na facebooku

Vsi trije otroci so po dogodku staršem povedali identično zgodbo. Še vedno so prestrašeni, eden od njiju včeraj tudi ni šel v šolo. Dejan je na družbenem omrežju Facebook po dogodku v nedeljo zvečer pozval ljudi: »Če je kdo morda dogodek videl ali lahko pomaga pri prepoznavi nasilnega moškega, naj mi, prosim, sporoči, da moškega prijavimo policiji.« Včeraj zjutraj se je, kot je zatrdil, tudi sam odpravil na policijsko postajo Šiška, kjer je dogodek prijavil. Zdaj je zadeva v rokah policije, in če bodo izsledili nasilneža, bo primerno kaznovan.

Sašo Avramovič
Poškodovan skiro Dejanovega sina.