Muhasto vreme

Danes sprememba: močni nalivi in sunki vetra, možna celo toča

J.P.
2. 5. 2018, 10.05
Posodobljeno: 2. 5. 2018, 14.28
Deli članek:

Sprva je bilo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, že popoldan pa se obeta sprememba.

Profimedia
Kaj lahko se zgodi, da bo danes klestila toča (fotografija je arhivska).

Kot je mogoče prebrati na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso), so pozno popoldan in zvečer možne nevihte.

Spletna stran Neurje.si pa poroča, da bodo vmes možni lokalno močnejši nalivi, sunki vetra in celo toča. Izključena niso niti neurja. »Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo prisotna na severovzhodu Slovenije (Prekmurje, Podravje), nevihte močnejše narave pa niso izključene tudi drugod na vzhodu Slovenije (Savinska regija, Posavje, Dolenjska). Možnost močnejših neviht se bo v smrti osrednje in severozahodne Slovenije zmanjševala. Najmanjša verjetnost za nastanek neviht bo na skrajnem zahodu Slovenije. Na Obali neviht ni pričakovati,« so zapisali in dodali, so mogoča tudi lokalne hudourniške poplave.

Najvišje dnevne temperature bodo sicer od 18 do 24 stopinj Celzija.

Arso: »Danes zjutraj bo v krajih zahodno od nas rahlo deževalo. Čez dan bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne in zvečer bodo predvsem v krajih jugovzhodno od nas nastajale krajevne padavine. Jutri bo v krajih vzhodno od nas deloma jasno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne in zvečer bodo v Alpah in v krajih južno od nas krajevne padavine, deloma nevihte.«

Nestanovitno vreme

Krajevne padavine in nevihte se bodo pojavljale tudi jutri. Dopoldne bo deloma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo do pretežno oblačno, poroča Arso. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 17 do 22, na vzhodu do 25 stopinj Celzija.

V petek in soboto lahko pričakujemo nestanovitno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami.

Posledice za počutje

Vremenska obremenitev se bo danes krepila, pri občutljivih ljudeh se bodo pojavljale z vremenom povezane težave, krepili se bodo nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno.