V Ljubljani bo pestro že na predvečer praznika dela, ko bodo med drugim prižgali kres, 1. maja pa bo tradicionalna proslava. Prireditve organizirajo tudi drugod po Sloveniji.

Predsednik Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam Jakob Počivavšek je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani izrazil zadovoljstvo, da bo tudi letošnjo osrednjo prvomajsko prireditev organiziralo več sindikalnih central skupaj. »Na ta način simbolično poudarjamo medsebojno sodelovanje, ki traja vse leto,« je dejal.

Po mnenju generalnega sekretarja Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Bojana Hribarja je prav, da se vsaj enkrat na leto spomnimo, da je delo vrednota, čast ter odgovornost do sebe in družbe. Opozoril je, da še vedno prihaja do kršenja temeljnih delavskih pravic, narašča tudi mobing na delovnem mestu. »Na stiske delavcev lahko še posebej opozorimo ob prazniku dela,« je poudaril.

ZSSS prireditve organizira tudi drugod po Sloveniji. Prvega maja bodo pri Celjski koči, na parkirišču pod grajskim hribom na Ptuju, na Snežnem stadionu v Mariboru, Križni gori, Lisci in na Debencu pri Mirni, en večer prej pa poleg Rožnika še na murskosoboškem Trgu zmage in v Mestnem parku.