Slovenijo zajelo neurje

FOTO: Na Notranjskem klestili toča in sodra, "nevarno" tudi drugje

S.R./STA
16. 4. 2018, 18.00
Posodobljeno: 16. 4. 2018, 18.19
Deli članek:

Uprava za zaščito in reševanje opozarja na nevarnost toče, ki je v nekaterih delih države danes že klestila. Kot ponavadi, ne ustavljajte se v predorih in pod nadvozi!

Sandra/Twitter
Takole je bilo v Kočevju.

Po podatkih Agencije RS za okolje južno in jugozahodno od Ljubljane na Notranjskem nastajajo nevihte, z možnostjo toče in nalivov. Naliv so izmerili na postaji Cerknica. Na agenciji do večera pričakujejo več takih dogodkov, tudi na vzhodu države. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Sicer pa se bo do večera, ki bodo še vedno kraljevale krajevne plohe in nevihte, ponoči vreme umirilo. Zjutraj bo pretežno oblačno in večinoma suho, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 5 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arso
Neurje se premika čez Slovenijo.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe. Na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Goriškem do 23 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo delno jasno. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Malo topleje bo.