Škodljivo

Ste pred časom kupili ta marelična jedrca? Nikar jih ne jejte!

STA/B.K.
13. 4. 2018, 17.37
Posodobljeno: 13. 4. 2018, 17.39
Deli članek:

Zdravstveni inšpektorat RS odsvetuje uživanje Bio grenkih mareličnih jedrc blagovne znamke Hanoju, saj vsebujejo preseženo najvišjo dovoljeno vsebnost cianovodikove kisline in tako predstavljajo tveganje za zdravje. Izdelkov sicer ni več v prometu pri nas. Kot navaja dobavitelj na svoji spletni strani, je rok uporabe izdelka 31. december 2018.

hanoju.nl

Marelična jedrca so pakirana v embalažo po 250 in 500 gramov ter označena kot prehransko dopolnilo, med drugim piše na spletni strani zdravstvenega inšpektorata. Izdelkov sicer ni več v prometu od 15. novembra 2017. Ker pa rok uporabe še ni potekel, je dobavitelj izdelkov, podjetje BTI KI Trening, kupce o omenjenem izdelku obvestil na svoji spletni strani.

Zdravstveni inšpektorat RS pa je nato preko sistema RASFF prejel obvestilo, da je bil omenjen izdelek distribuiran na slovensko tržišče. Zato svetuje potrošnikom, ki so katerega koli od obeh izdelkov kupili, naj ga ne uživajo ter naj ga zavržejo ali vrnejo prodajalcu, še piše na spletni strani inšpektorata.

Arhiv Svet24
Na zdravstvenem inšpektoratu so obravnavali predstavitev izdelka mineralnega blata na www.persiangel.com.