Izginila z dvorišča

FOTO: Ste jo videli? Miše že pet dni ni na spregled, Živa jo neizmerno pogreša

S.R.
6. 4. 2018, 10.40
Posodobljeno: 6. 4. 2018, 13.00
Deli članek:

Mineva že peti dan, odkar je izginila psička Miša. Gre za prav posebno psičko.

Facebook / Petra Lampret Golob
Miše že pet dni ni na spregled.

Z dvorišča družinske hiše na Galjevici v Ljubljani je v ponedeljek zvečer izginila višavska terierka Miša. Zaskrbljena družina, ki ji nudi streho nad glavo, jo neizmerno pogreša, saj Miša ni običajna, temveč prijazna in umirjena psička s posebnim poslanstvom. Je terapevtska psička, ki je Petrini hčerki Živi, osebi s posebnimi potrebami, nudila ogromno ljubezni in volje do življenja ter ji dajala smisel, da kljub številnim težavam v življenju vztraja in se bori s svojimi zdravstvenimi težavami.

Facebook / Petra Lampret Golob
Miša

Mišo so nazadnje videli pred družinsko hišo na ulici Gubčeve brigade na Rudniku. Miša, ki je čipirana in sterilizirana, okoli vratu nosi vratnico, na kateri je zapisana telefonska številka zaskrbljenih lastnikov. Ti vse, ki bi jo opazili ali karkoli vedeli o njenem izginotju, pozivajo in prosijo, naj jim to sporočijo na številko 031 359 770. Morebitnemu najditelju obljubljajo tudi bogato denarno nagrado v višini 1500 evrov.

Ker teče že peti dan, odkar je izginila, in ker so že večkrat prečesali okolico, ki so jo oblepili tudi s plakati, razmišljajo tudi o najhujšem, da je Mišo nekdo morda celo ukradel. »Upam, da si ljudje, ki so Mišo odpeljali, premislijo, ker bodo s tem rešili tudi našo Živo,« je na facebook zapisala Živina mama Petra, ki je sicer navdušena nad odzivom dobrosrčnih ljudi, ki so se odzvali na njihovo objavo. »To je še en dokaz več, da ob vsesplošnem kritiziranju pogosto, ko je to treba, stopimo skupaj,« nam je povedala. Predvsem pa gre tukaj za Mišo in Živo, ki sta nerazdružljivi, zato poskrbimo, da se psička vrne v Živino naročje. Kot je zapisala Petra: »Če kje vidite višavca, pokličite Miša, morda se odzove ...«