Opiti pred kamero

VIDEO: Znova v središču: maketa, planiška alkoholna veselica in še kaj ...

T.L.
27. 3. 2018, 09.02
Posodobljeno: 27. 3. 2018, 10.12
Deli članek:

Letošnji skakalni praznik sta zaznamovali dve "aferi": razkol in javno pranje perila med našimi orli in trenerjem Goranom Janusom ter z alkoholom podkrepljena skupina moških, ki je obkrožila novinarko med javljanjem v živo.

Profimedia
V Planici se tradicionalno popije veliko alkohola.

Čeprav naj bi bili med tekmami v smučarskih skokih v ospredju tekmovalci, je za marsikoga fokus v Planici na drugih aktivnostih - druženju in uživanju v alkoholu. Pred leti je bilo v medijih po vsaki planiški prireditvi mogoče prebirati članke o številnih alkoholiziranih, ki so med prireditvijo prevečkrat in pregloboko gledali v kozarce z alkoholom in kasneje omagali, med njimi je bilo tudi veliko najstnikov. Na srečo pa se z uživanjem alkohola povezana kultura tudi v Planici spreminja in tega je vse manj.

Kaj se je "govorilo" v Planici

Pred kamerami se je znašla skupina moških, ki je obkrožila novinarko med javljanjem v živo, in eden (ne Veber) jo vpraša: "Gospa, a bote kavsala". In nadaljeval: "Danes zagotovo ne boste".

Novinarka je zadrego skušala rešiti s besedami o vzdušju v Planici in zadnjih obiskovalcih, ki odhajajo. No, veseljaki pa se niso dali motiti. "Prvi smo prišli, zadnji odšli," je novinarko "dopolnil" Veber. Družba se je že umikala, ko je najglasnejši ugotovil, da bi moral povedati še stavek ali dva. "Gospa, kaj pa boste rekli za Alenko Bratušek? Una je že za****, kar je hotela." 

Letošnji skakalni praznik sta zaznamovali dve "aferi": razkol in javno pranje perila med našimi orli in trenerjem Goranom Janusom ter z alkoholom podkrepljena skupina moških, ki je obkrožila novinarko televizije Kanal A, in besedičila, kar ponavadi ljudje "pod gasom" besedičijo, neprimernosti in neumnosti.

No, ali bo slaba minuta slave, ki so jo je privoščila skupinica, imela tudi resnejše posledice, pa ni jasno. Kot je znano, je med "veseljaki" tudi član poslovodstva DRI Tadej Veber. Kot je poročal POP TV, njegova usoda za zdaj še ni znana, o dogodku pa je spregovoril  - javnosti v zadnjih dneh poznano ime - prvi nadzornik v Družba za razvoj infrastrukture DRI Damir Topolko. Za televizijo je dejal, da bodo ukrepali na prvi seji skladno s pristojnostmi.

In da zaključimo krog: nedavno smo poročali o očitkih, ki letijo na Topolka o naklonjenosti, ki naj bi jo gojil do ene od zunanjih sodelavk, ki naj bi glede na pogodbe v treh mesecih zaslužila več kot 4800 evrov mesečno za svoje delo. In, nenazadnje, Topolko se bo v spomin marsikoga najverjetneje vpisal tudi s pojasnilom o famozni maketi za drugi tir in izbiri izvajalca za izdelavo makete drugega tira Divača–Koper, ko je dejal, da se je zgodila napaka in za izbiro dražjega ponudnika "okrivil" excelovo tabelo, zaradi napake komisije pa ne namerava odstopiti ...

Kmalu bo jasno, kako bo ukrepala DRI po "planiški veselici", po poročanju komercialne televizije pa na DRI še pravijo, da je bilo Vebrovo obnašanje nespoštljivo in neprimerno, da pa je bil tam zasebno. 

http://www.dri.si
Službena predstavitev Vebra na spletni strani DRI.