Mobilna verzija
15:48 23. julij 2018

Sredi Ljubljane so Slavku ukradli kure

Novice Svet24
Sašo Avramovič / Novice Svet24
3

»Najbolj žalostna je moja žena, ki je imela kokoši zelo rada, jih hranila, skrbela zanje …,« je povedal Slavko, ki sicer kraje ni prijavil policiji, a bo to najverjetneje storil.

vrtilki, vrt, črunču, bralec slavko, kraja kokoši

Gre za tako imenovane črnuške vrtičke, Slavkov pa je zelo lepo urejen in eden najlepših tamkaj. Foto: Sašo Avromovič

Vrtiček Delo, prosti čas …
Na svojem vrtičku v Črnučah Slavko preživlja veliko prostega časa, tam velikokrat zaviha rokave - kosi ter drugače skrbi za vrtiček, prireja piknike 

Nadvse nevsakdanja zgodba se je dogodila našemu bralcu Slavku S., sicer živečemu v Ljubljani, ki ima svoj vrtiček v Črnučah že skoraj 30 let. Gre za tako imenovane črnuške vrtičke, Slavkov pa je zelo lepo urejen in eden najlepših tamkaj.

Skoraj vsak dan

Na ograjenem prostoru ima kokoši, race, psičko Taro pasme ameriški staffordshirski terier  … Tam preživlja veliko prostega časa in velikokrat zaviha rokave – kosi ter drugače skrbi za vrtiček, prireja piknike … Velikokrat se odpravi tja, skoraj vsak dan, in tudi prejšnjo soboto ni bilo nič drugače. A tisti dan je bilo še vse v redu, ko pa je Slavko v nedeljo prispel do svojega vrtička, je naletel na neprijeten prizor. Nepridiprav oziroma nepridipravi, po vsej verjetnosti jih je bilo več, so mu ponoči ukradli skupaj 11 kokoši in kosilnico na nitko ter starejši baterijski vrtalnik. Med nečednim dejanjem so najprej v eno izmed kletk zaprli psa, se razgledali po vrtičku in ukradli nekaj predmetov ter živali (petelina in race so pustili pri miru) in jo popihali neznano kam, psa pa pustili zaprtega. »Najbolj žalostna je moja žena, ki je imela kokoši zelo rada, jih hranila, skrbela zanje … ,« je povedal Slavko, ki sicer kraje ni prijavil policiji, a bo, kot je dodal, to verjetno storil. Materialne škode je sicer za okoli 200 evrov.

vrtički, vrt, črunče, bralec slavko, kraja kokoši1

Kokoši so ukradli, petelina pustili. Foto: Sašo Avramovič

Tudi sosednji vrtički

Obenem je poudaril, da tarča nepridipravov čez vikend ni bil samo njegov vrtiček, ampak tudi nekaj sosednjih. Podoben dogodek pa se je pripetil pred približno dvema letoma, ko so bili pri omenjenih vrtičkih prav tako na delu lopovi. Ali je šlo za iste »frajerje«, ni mogoče z gotovostjo potrditi. Mogoče jih bodo tokrat ob pomoči policije lastniki tamkajšnjih vrtičkov izsledili in bodo nato nepridipravi odgovarjali za svoja dejanja.

pes, vrtiček, bralec slavko, črunče1

Po prihodu so najprej v eno izmed kletk zaprli psičko Taro. Foto: Sašo Avramovič

Vaš prispevek