Laži

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar zadeva mojo družino

O.D. / Novice Svet24
21. 3. 2018, 06.50
Deli članek:

Kot kaže, bo (pred)volilna pomlad zelo vroča. Razbeljeno železo je med prvimi občutil Marjan Šarec, ki mu nasprotniki očitajo, da naj bi izvajal fizično nasilje nad svojo ženo Barbaro.

STA
Leta 2015 sta Marjan Šarec in njegova žena Barbara sprožila postopek proti mestni svetnici Ani Mariji Suhoveršnik zaradi opravljanja.

»Moja žena ni ena tistih, ki bi trpele takšno početje. Dovolj bi bilo enkrat in zadeva bi bila zaključena! Je popolnoma emancipirana ženska, in ne politični privesek,« je zapisal predsednik LMS.

Slabe tri mesece pred parlamentarnimi volitvami raziskave javnega mnenja Marjanu Šarcu napovedujejo boj za položaj mandatarja. To pa tudi pomeni, da se je znašel na muhi političnih nasprotnikov, ki čakajo na najmanjši spodrsljaj. Da so taka pravila igre, se zaveda tudi Šarec, saj je bil v času predsedniške kampanje deležen poskusa diskreditacije na osebni ravni, ko so mu očitali, da je posvojen. »Po navadi se na takšne in drugačne napade ne odzivam, saj so del politične folklore,« je dejal Šarec in dodal: »Po navadi zamahnem z roko in rečem: 'Kaj čmo, tako pač je.'« Toda zadnja govorica, da fizično obračunava s svojo ženo Barbaro Iskra Šarec, mu je dvignila pokrov, zato je prek svojega facebook profila naslovil javnost.

Arhiv Novice Svet24
Dokument Centra za socialno delo Kamnik, ki dokazuje, da Marjan Šarec ni obravnavan kot storilec nasilja v družini.

»Ko gre za družino, ne morem molčati«

V pogovoru nam je Šarec povedal, da je za govorice izvedel od ljudi, ki so seznanjeni s tem, kar pripravljajo njegovi politični nasprotniki. »Na uho mi je prišlo nekaj, kar zadeva mojo družino. Tukaj pa ne bom tiho. Izvajal naj bi fizično nasilje nad ženo! Obstajal naj bi celo uradni zaznamek o tem na centru za socialno delo. Čudno je le to, da z ženo za to ne veva, razen če me je prijavila in mi tega ni povedala,« je zapisal Šarec. Kot nam je dejal, naj bi ga o vzniku »neke afere mesec dni pred volitvami« pred časom obvestil uporabnik lažnega facebook profila, a je Šarec takrat menil, da se s tem ni vredno ukvarjati.

Stara zgodba?

Leta 2015 je zaradi podobnih govoric, ki jih je takrat sprožila občinska svetnica Ana Marija Suhoveršnik, Šarec pravico iskal na sodišču. Suhoveršnikova je takrat v premoru občinske seje izrekla trditev, da žena kamniškega župana »pada po stopnicah«, in s tem namignila, da je Marjan Šarec nasilnež. Zakonca Šarec sta vložila tožbo, stranki pa sta se zadovoljili z opravičilom Suhoveršnikove. »Ne moti me, če mi rečejo opica, bedak, Serpentinšek, Kučanov klovn in še kaj, posegov v družino pa ne bom dovolil!« je bil jasen Šarec. Medtem smo uspeli pridobiti dokument Centra za socialno delo Kamnik, ki dokazuje, da Marjan Šarec ni obravnavan kot storilec nasilja v družini in da zoper njega ni bila podana nobena prijava.