NOVINARJEV ODZIV

Pogovor z novinarjem Ekipe SN, ki je bil žrtev napada Zlatka Zahovića

Matej Klarič / Novice Svet24
20. 3. 2018, 19.50
Deli članek:

V javnosti še vedno odmevajo sobotne besede Zlatka Zahovića, ki je med odgovarjanjem na vprašanja novinarja Mitrovića v svoje odgovore nesprejemljivo vpletel nedavno tragično smrt novinarjevega očeta. Novinar Mitrović je nad Zahovićevim dejanjem šokiran.

M24
"Vedno sem se trudil, da bi imela z Zahovićem korektne in profesionalne odnose." - Dejan Mitrović

V nedeljo se je zaradi Zahovićevih neprimernih izjav zbral vrh kluba in nanj niso povabili enfant terribla slovenskega nogometa, kar je sam sprejel z neodobravanjem in besedami, da bi ga po enajstih letih morali povabiti na takšen sestanek.

Novinar Mitrović je bil nad Zahovićevimi besedami in načinom obračunavanja šokiran: »Oče mi je veliko pomenil, zame je bil vse in imel sem ga zelo rad. Doživel je smrt, ki je ne bi privoščil nikomur, nikomur ne bi privoščil, da bi šel skozi takšne stvari.« Dodaja, da ni verjel, da bi lahko prišlo do takšnega napada in da ni želel biti provokativen s svojimi vprašanji. Kot pravi Mitrović, se je vedno trudil, da bi bili odnosi med njima profesionalni in korektni. Na vprašanje, kako komentira Zahovićeve besede, da se ne bo opravičil, pa je odgovoril: »Vsak ima pravico do svojega mnenja. Javnost si je ustvarila svojo sliko, naj vsak naredi, kot je prav,« razmišlja Mitrović, ki ga je situacija opazno prizadela.

www.alesfevzer.com
Velik spor s Katancem Poleti 2002 je na svetovnem prvenstvu odmeval spor s selektorjem Srečkom Katancem, po katerem je moral Zahović zapustiti tekmovanje.

»Njegovega sina sem že tudi pohvalil«

Iz Zahovićevih besed pa je mogoče sklepati, da so ga zmotili novinarjevi zapisi glede slabe forme njegovega sina Luke, sicer napadalca Vijolic. Svoje na tiskovni konferenci izrečene besede je namreč zagovarjal z besedami, da ščiti svojo družino, ker jo ima rad. Toda prav neverjetno je, da pri tem očitno ne uvidi, da je z izkoriščanjem družinske tragedije novinarja za medsebojna obračunavanja skrajno nizkotno in nespoštljivo storil prav to, kar očita novinarju Mitroviću. »Res je, da sem nekajkrat pokritiziral Luko Zahovića, ko pa je bilo treba, sem ga tudi pohvalil, na primer ko je bil prvi strelec kluba. Ampak to je samo naše novinarsko delo,« meni Mitrović. Obenem je dodal, da je to, ali bo Zahović ostal športni direktor, stvar NK Maribor.

Zahovićeve afere v NK Maribor

1. Trimesečni suspenz Avgusta 2012 je Zahović po tekmi z Olimpijo v nekoliko prešernem stanju funkcionarje NZS obkladal s skrajno žaljivimi zmerljivkami. Takratni predsednik NZS Aleksander Čeferin je dejal, da je bilo njegovo obnašanje grozljivo. Zanj je dobil trimesečno prepoved delovanja v nogometu.

2. Zmerjal gostitelje Septembra 2015 je v Zavrču zmerjal gostitelje z besedami: "Cigani Završki, Govno Završko," in ljudi pošiljal v njihov rodni kraj.

3. Afera Ibraimi Spomladi leta 2016 se je Zahovič prek SMS-sporočil sprl z enim najboljših nogometašev Maribora Agimom Ibraimijem. V sporočilih ni manjkalo žalitev in neprimernih besed. Vsemu skupaj pa naj bi botrovalo to, da je igralec želel, da Zahović zaščiti igralce pred fizičnimi napadi navijačev Viol. Ibraimi je nato moral oditi iz kluba.

4. Sedemmesečni suspenz Zaradi neprimernega obnašanja do sodnikov po tekmi s Hafnarfjördurem mu je Uefa lani izrekla kar sedemmesečno prepoved delovanja v nogometu.