Pod povprečjem

Začetek pomladi bo še zimski

J.P.
19. 3. 2018, 10.32
Posodobljeno: 19. 3. 2018, 10.36
Deli članek:

Zimsko vreme se bo še nadaljevalo, napovedujejo vremenoslovci Agencij RS za okolje (Arso).

Bobo
Sneg bo čez dan še naletaval.

Ponoči je v večjem delu držav snežilo, temperature so bile pod lediščem. Kot piše Arso, je največ snega padlo v pasu od Notranjske do Gorenjske – v Idriji 19, Postojni 8, Ratečah 8 in Kranju 6 centimetrov. Na Primorskem je pihala zmerna do močna burja.

Sneg bo čez dan še naletaval, temperature bodo večinoma pod ničlo, »zato bo večinoma skromna snežna odeja po nižinah ostala nekaj dni,« so zapisali.

Nizke temperature in veter

Zimsko vreme lahko pričakujemo tudi v prvih dneh koledarske pomladi. Do srede bo še oblačno z dnevnimi temperaturami le malo nad lediščem. Vremenoslovci višje temperature napovedujejo za drugo polovico tedna, ko bo več sonca, a bodo jutra ob jasnih nočeh še vedno hladna. »Dnevni hodi bodo večji od 10 stopinj Celzija; jutranje temperature bodo okoli -5 stopinj Celzija, dnevne pa okoli 5 stopinj Celzija,« so še zapisali. V sredo lahko pričakujemo najsilovitejšo burjo, ko naj bi presegla opozorilne vrednosti in ovirala promet. Istega dne bo sicer vetrovno tudi drugod po državi.

Temperature bodo še naslednjih deset dni pod povprečjem za ta čas. Večinoma bo suho, a se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala od nedelje dalje.