Intervencija

FOTO: Močan veter izruval večje drevo, to pa je padlo na hišo

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
14. 3. 2018, 20.15
Deli članek:

Stanovalci v Gubčevi ulici 3 v Gornji Radgoni si bodo minuli teden zagotovo zapomnili za vselej.

PGD Gornja Radgona
Drevo je ostrešje dobesedno prepolovilo.

Zvečer, ko so nekateri počasi že sedli pred televizorje, jih je namreč pretresel močan pok. Na stanovanjsko hišo se je nekaj pred 20. uro podrlo drevo, ki je še malo prej na videz trdno stalo ob hiši, in takoj je stekla intervencija tamkajšnjih prostovoljnih gasilcev. Ti so odklopili elektriko, drevesa pa niso odstranjevali, saj je precej veliko, škoda pa precejšnja, zato je občina stanovalcema začasno zagotovila drugo bivališče.

Takoj zavarovali območje

Kraj dogodka sta si ogledala tudi tamkajšnja podžupan Robi Žinkovič in župan Stanislav Rojko. Slednji je za Novice Svet24 povedal, da je občina takoj po obvestilu gasilcev, ki so nemudoma zavarovali območje in presodili, da je hiša trenutno neprimerna za bivanje, aktivirala štab Civilne zaščite občine Gornja Radgona in dvema stanovalcema zagotovila začasno prenočišče v enem od bližnjih vinotočev ter poskrbela za prevoz do začasne nastanitve. »Šele naslednji dan so tukajšnji prostovoljni gasilci odstranili drevo in na poškodovani del ostrešja namestili zaščitno folijo. Škoda še ni ocenjena, občina pa bo ponudila pomoč pri popravilu poškodovanega ostrešja,« je poudaril Rojko.

PGD Gornja Radgona

Varnost prepustili statiku

Poveljnik PGD Gornja Radgona Rajko Lipič je povedal, da je do neljubega dogodka prišlo zaradi vetra, ki je pihal tako močno, da je podrl drevo v neposredni bližini stanovanjske hiše. »Drevo je poškodovalo večji del ostrešja, polomljena so tudi strešna okna. Obstajala je nevarnost zamakanja, vprašljiva pa je bila – predvsem zato, ker se je precej temnilo – tudi varnost stanovalcev. Škodo si je že naslednji dan ogledal statik in ocenil, da razen kritine hiša ni utrpela večje škode, zato so se stanovalci vrnili. Gasilci smo vseeno prekrili hišo, da ob morebitnem dežju ne bi zamakalo,« je pojasnil Lipič. (Gabrijel Toplak, foto: PGD Gornja Radgona)

***Template B2 Poudarek: Visoko drevo je ostrešje hiše precej poškodovalo. Poudarek k sliki: Drevo je poškodovalo večji del ostrešja, polomljena so bila tudi strešna okna. Cifra: 2 stanovalca so morali začasno izseliti. Fotopodpisa: Drevo je ostrešje dobesedno prepolovilo. Večji del intervencije je potekal v nočnih urah.***