Pismo bralke

»Kaj če bi stavkali starši?«

M.K./Novice Svet24
14. 3. 2018, 09.35
Posodobljeno: 14. 3. 2018, 09.35
Deli članek:

Glede stavke šolnikov se nam je oglasila bralka.

Bobo

Stavka šolnikov povzroča preglavice tudi nekaterim staršem, ki morajo zato poskrbeti za varstvo svojih otrok. Kot nam je napisala bralka, otroke v šoli morajo sprejeti, saj bi bili, če bi ostali sami doma, lahko ogroženi.

»Moja hčerka je bila ob zadnji stavki edina v šoli in pravi, da je bilo super. Vsako uro se je z njo ukvarjala druga učiteljica in so ustvarjali. Še malico je imela okusno (veliko žemljo, majonezo, sir in sadni čaj). Malico so za učitelje pripravili v kuhinji (toliko o stavki najnižje plačanih; še med stavko delajo, pa nič ne bodo imeli od stavke),« je zapisala in dodala, da resnično nima zagotovljenega varstva, s seboj v službo pa otroka ni mogla vzeti.

Obenem je opozorila na to, da tudi njen sektor stavka, toda sami ne morejo zapreti vrat: »Starostnikov ne moremo poslati domov, ne moremo reči, da ne bomo skrbeli za njih. Plačo imamo skoraj enkrat manjšo kot učitelj začetnik, samega dela pa ne bom primerjala. Vsako delo ima svoje težave in slabosti. Sem pa razmišljala: kaj če bi starši stavkali?«