Srečen konec

FOTO: Luno so rešili pred utopitvijo

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
9. 3. 2018, 06.51
Deli članek:

Gasilci so kakšnih 150 ali 200 metrov od brežine Perniškega jezera psičko, pod katero je počil led in ki je zato padla v ledeno vodo, izvlekli iz vode v čoln ter prepeljali do lastnika.

GB Maribor
Iz vode so jo gasilci potegnili v čoln … … in odpeljali do brežine.

Da gasilstvo ni samo poklic, ampak poslanstvo, so v torek spet dokazali pripadniki Gasilske brigade Maribor, ki so bili v jutranjih urah obveščeni, da je v Perniško jezero padel večji pes.

GB Maribor

V vodi vsaj pol ure

»Na kraju nesreče smo izvedeli, da je psički ime Luna in da je v položaju, iz katerega se sama ne more rešiti. Kakšnih 150 ali 200 metrov od brežine jezera se je zlomil led in padla je v ledeno vodo,« so zapisali na spletni strani. V ledeni vodi naj bi bila vsaj 30 minut, ob prihodu reševalcev pa se je še vedno s kremplji oklepala ledu, da ni potonila. »V tako stresnih položajih se lahko žival odzove popolnoma neprištevno in tudi napadalno, ko se ji približajo neznanci. Toda psička Luna je ostala mirna in se ni upirala reševanju. Izvlekli smo jo iz vode v čoln, jo potegnili do brežine in nato prenesli do lastnika, ki je na toplem poskrbel za njo,« so povedali mariborski poklicni gasilci.

GB Maribor
Psička je bila precej oddaljena od brežine jezera

Dragocene minute

Po njihovih besedah se je v tem primeru spet izkazalo, kako je pomembno, da se ne izgublja dragocenih minut, saj je očividec nemudoma poklical na številko 112. V nasprotnem primeru bi se v teh težkih razmerah za psičko Luno »kopanje« končalo usodno.

GB Maribor
Premraženo so jo odnesli k lastniku