Naj vas ne preseneti

Do jutri zjutraj tudi do 25 centimetrov snega

J.P.
5. 3. 2018, 10.00
Posodobljeno: 5. 3. 2018, 10.50
Deli članek:

Padavine se bodo postopno razširile nad vso državo – večinoma bo snežilo.

Bobo

Nad vso Slovenijo se bodo čez dan razširile od jugozahoda, po nižinah v notranjosti države bo večinoma snežilo. Nato pa se bodo padavine okrepile.

Jutri bodo najnižje temperature malo pod 0, na Primorskem do 5 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem 8 stopinj Celzija.

Čez dan bodo padavine ponehale

»Zvečer in ponoči se bo sneženje v notranjosti Slovenije okrepilo. Do torka zjutraj bo večinoma zapadlo od 10 do 20, krajevno lahko tudi okoli 25 centimetrov snega,« so sporočili vremenoslovci Agencije RS za okolje. Jutri dopoldne bo na jugu države sneg začel prehajati v dež. Čez dan bodo padavine večinoma ponehale, le na zahodu se lahko zgodi, da se bodo občasno pojavljale še do noči na sredo.

Posijalo bo sonce

V sredo lahko takoj na vzhodu že pričakujejo nekaj sončnega vremena. Drugod bo večinoma oblačno, na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Četrtkovo jutro bo pretežno oblačno, na jugu bo še rahlo deževalo. Dopoldne bo posijalo sonce. Spletna stran Neurje.si poroča, da bi lahko naslednji vikend vetrovi južnih smeri nad naše kraje prinesli temperature do okrog 15 stopinj Celzija in da bo sneg hitro kopnel.

Pazite se tudi ledenih sveč!

Previdno v gorah in pod strehami

Uprava RS za zaščito in reševanje svari, da je nevarnost snežnih plazov povečini zmerna, tj. 2. stopnje, a da se bo nevarnost v naslednjih dneh povečala. Opozarjajo pa tudi na nevarnost ledenih sveč, ki lahko poškodujejo mimoidoče in parkirana vozila.