Grubin memorial

Rene Mlekuž: Ni dneva, ko se ne bi spomnil nanj

K.M.
1. 3. 2018, 07.40
Deli članek:

Jutri se bodo številni zopet spomnili na svojega prezgodaj preminulega prijatelja, slovenskega smučarja Draga Grubelnika.

Drago Grubelnik

Slovensko smučarsko in širšo javnost je novembra leta 2015 pretresla novica, da je v prometni nesreči na avstrijskem ledeniku umrl nekdanji slovenski smučar Drago Grubelnik. Njegovi smučarski kolegi takrat niso počivali in so že v začetku leta 2016 organizirali dobrodelni Grubin memorial v Kranjski Gori, ki bo letos potekal že tretjič. 

"Letos nam ga je uspelo združiti v termin Pokala Vitranc, kar je bila moja želja, saj je še veliko prijateljev tako ali drugače vpletenih v svetovni pokal in bodo letos lahko prisotni. Zelo sem zadovoljen in počaščen, da je memorial postal nekako tradicionalen in da vsako leto pridobiva na pomenu," nam je ob tem zaupal Rene Mlekuž, Dragov najboljši prijatelj, nekdanji slovenski smučar in eden izmed glavnih pobudnikov zdaj že tradicionalne večerne veleslalomske tekme.

Mare Vavpotič/M24
Rene Mlekuž na lanskem memorialu.

"Drago je bil prijatelj v pravem pomenu besede. Človek, na katerega sem se zmeraj lahko obrnil, ni ovinkaril ali lepšal besede. Bil je neizčrpen vir energije, ko smo že vsi obupali, je bil tam Drago, ki nas je vse dvignil pokonci. Pravi partner za norčije in rama, ko sem rabil pomoč ali nasvet. Skoraj ni dneva, ko se ne bi spomnil nanj … Pogrešam najine pogovore, pohajkovanja in njegovo pozitivno energijo," nam o Grubelniku še pove Mlekuž, ki si želi, da bi jutri na veleslalom prišlo čim več ljudi. Predvsem zaradi dobrodelne note, saj tokrat zbirajo prispevke za 7-člansko družino, ki živi v težkih razmerah in pomoč res zelo potrebuje. Seveda pa si želi tudi, da bi se skupaj poklonili tudi Dragu Grubelniku. 

Mare Vavpotič/M24
Lani so se smučarskemu kolegu poklonile tudi Špela Bračun, Urška Hrovat in Alenka Dovžan.

Mare Vavpotič/M24
Manjkala nista niti Mitja Valenčič in Mitja Dragšič.

Prihajajo zveneča imena

"ZA DRUŽINO" lahko donirate tudi sami na spodnje podatke:
Zveza prijateljev mladine Ljubljena Moste Polje
Proletarska cesta 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 3300 0000 1303 865 (Addiko banka)
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 659 (sklic je NUJEN)

Dobrodelne tekme se lahko udeleži vsak posameznik, ki je pripravljen pokriti simbolno prijavnino, ki gre v celotni v dobrodelni sklad. Že zdaj je znano, da bodo tekmo odprli in se tako prvi po progi spustili župan Kranjske Gore, Janez Hrovat, legendarni hrvaški smučar Ivica Kostelić, Avstrijca Christian Mayer in Bernhard Knauss, Šved Johan Brolenius, na startu pa bodo seveda tudi številni slovenski smučarji in smučarke: Jure Košir, Tone Vogrinec, Rene Mlekuž, Urška Hrovat, Špela Pretnar, Alenka Dovžan, Mitja Dragšič, Matjaž Vrhovnik, Mitja Valenčič in številni drugi.

Na snežni plaži pa se v spomin na Grubo obeta tudi super koncertni dogodek. Na oder sanjske Kranjske prihajajo DJ Ney, Gruba band (Bečo&co.), Tomi M (Siddharta), Alya, Grega Skočir (Big foot mama), Denis Porčič Chorchyp, Matjaž Jelen ter Bor Zuljan (Šank Rock), Trkaj, Rok n Band ... "Rock & Roll je bil velik del Grube, poleg tega, pa je bil Drago velik dobrovoljec in vedno pripravljen pomagat vsakemu. Mislim, da je prav, da z druženjem in pristnostjo pomagamo nekomu, ki je tega potreben in to bo vedno rdeča nit GRUBINEGA memoriala," tudi o namenu koncerta razkriva Mlekuž. 

Prevzem številk se sicer jutri v Kranjski Gori prične ob 14. uri, uraden štart dobrodelnega veleslaloma pa je napovedan ob 18. uri. Po razglasitvi uradnih rezultatov, okoli 21. ure, se ob vznožju proge prične še koncertni program. Več pa si lahko preberete tukaj!