ZDL

Luksuzni BMW za urgentnega zdravnika

R.T.
27. 2. 2018, 08.14
Posodobljeno: 27. 2. 2018, 08.23
Deli članek:

V Zdravstvenem domu Ljubljana so najeli nenavadno drago urgentno vozilo.

Revija Reporter

Zdravstveni domu Ljubljana (ZDL), ki ga vodi direktor Rudi Dolšak, je nedavno najel novo urgentno vozilo, ki je nadomestilo v prometni nesreči poškodovanega Nissana Pathfinderja. Nov urgentni avtomobil pa je občutno prestižnejši od prejšnjega, gre namreč za avtomobil BMW X6, piše revija Reporter.

Vozilo urgentnega zdravnika mora izpolnjevati določene standarde, kot so denimo štirikolesni pogon ter svetlobna in vizualna signalizacija. V ZDL pravijo, da so sicer najprej najeli cenejše vozilo, ki pa tem standardom ni ustrezalo, v iskanju hitre rešitve so zato morali najeti »cenovno manj ugodno vozilo«, ki je ustrezalo normam.

Kot navajajo v Reporterju naj bi ZDL za najem luksuznega avtomobila plačeval kar 120 evrov dnevno, v najemu pa so ga imeli le mesec dni, za kar so porabili 3600 evrov.

Zakaj je do zagate sploh prišlo?

Pri prvem najemu so izbirali med ponudbo podjetja Medicross, ki je za 60 evrov na dan ponudilo vozilo Škoda Octavia, ter ponudbo firme Pacient, ki je za najem vozila Volkswagen Amarok zahtevala kar 250 evrov dnevno. V ZDL so se odločili za prvo ponudbo, a so kasneje ugotovili, da zakonsko ne ustreza za vozilo urgentnega voznika, zaradi česar so poiskali novo ponudbo pri firmi Medicross. Ta jim je luksuzni X6 ponudila za ceno 120 evrov na dan, kar je bilo še vedno ceneje od ponudbe podjetja Pacient d.o.o.

Zdaj v ZDL za potrebe urgentnega zdravnika uporabljajo tretje vozilo – Land Rover Discovery Sport SE, ki izpolnjuje vse zakonske zahteve, cena najema pri firmi A-Cosmos pa je 50 evrov na dan, še pišejo v Reporterju.