Vroče srečanje

Pahor spoznal vedno naoljenega športnika

Si. R. / Novice Svet24
21. 2. 2018, 20.00
Deli članek:

Nekateri Pahorju te dni še posebej zavidajo, toda to ne velja samo zaradi obiska olimpijskih iger.

Reuters
Pita je znan po svojem naoljenem telesu.

Predsednik republike Borut Pahor se je ob obisku slovenskih športnikov na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu srečal tudi z eksotičnim športnikom iz Tonge, Pito Taufatofujem. Ta je na družbenem omrežju Instagram objavil fotografijo, na kateri se rokujeta, in zraven pripisal, da je Pahor »prizemljen« in prijazen.

Vedno naoljen

To je prvi uradni obisk kakšnega slovenskega predsednika v Južni Koreji. 

Pita, ki je s fotografijo do zdaj zbral že več kot 5000 všečkov, je pripisal, da se ob srečanju s slovenskim predsednikom drži uradnega protokola. S tem je bržkone mislil na to, da se je oblekel v športna oblačila. Pita namreč bolj kot po svojih športnih dosežkih slovi po tem, da na olimpijskih slovesnostih nastopa z razgaljenim in naoljenim zgornjim delom telesa. Prvič se je tak pojavil pred dvema letoma na odprtju olimpijskih iger v Riu de Janeiru, enako je naredil na odprtju iger v Pjongčangu 9. februarja, ko se je živo srebro spustilo krepko pod ničlo.

Predsednik republike je na obisku Južne Koreje od sobote. Začel ga je z obiskom olimpijskih iger v Pjongčangu, kjer si je med drugim ogledal nekaj tekem in se srečal z nekaterimi slovenskimi športniki, nato je v Seulu sledil uradni del obiska.