Tesna zmaga Norvežanov

Gašper Krošelj po porazu: Mogoče bi moral sodnik piskati, še preden je padel tisti drugi strel

G.G./STA
20. 2. 2018, 12.37
Posodobljeno: 20. 2. 2018, 12.50
Deli članek:

Norveška je upe Slovenije za drugo zaporedno uvrstitev v olimpijski četrtfinale pokopala z golom v 4. minuti podaljška. Kaj o tekmi pravijo naši igralci in selektor?

Reuters
Gašper Krošelj meni, da je bil oviran pri prvem strelu.

Nekoliko sporen je bil odločilni gol Norvežanov. Nekaj časa je visel v zraku, saj so se sodniki odločili za pregled posnetka zaradi morebitnega oviranja slovenskega vratarja Gašperja Krošlja, a na koncu je obveljala odločitev na ledu.

Kaj o odločitvi pravi Krošelj? "Mogoče bi moral sodnik piskati, še preden je padel tisti drugi strel. Jaz sem začutil bolečine v vratu, igralec se je zaletel vame, izgubil sem palico in moral bi piskati že takrat. Če bi to storil, do strela sploh ne bi prišlo. Prepozno se je oglasil. Prvo in drugo tretjino smo igrali neverjetno. Tudi oni so bili nevarni, a tega je bilo malo. Imeli smo tudi malo smole oziroma so imeli oni srečo. Razočaranje je veliko, verjeli smo vase, imeli smo jih ... niso imeli možnosti in šele na koncu so prišli zraven. A kdor ga ne da, ga dobi."

Nadaljujmo s kapetanom risov Janom Muršakom: "Seveda je razočaranje veliko. A mislim, da imamo lahko glave gor. Večino tekme, z izjemo petih minut v tretji tretjini, smo bili boljši. Zadeli smo tudi dve prečki ... včasih zmagaš, včasih ne, četudi si boljši. A pustili smo vse na ledu, s kančkom sreče bi se lahko uvrstili v četrtfinale. A nimamo si česa očitati. Če bi nam na začetku iger kdo ponudil dve zmagi, dva poraza, bi takoj sprejeli. Veseli me, da smo pokazali dober ekipni duh in se borili. Bilo bi lepo, če bi šli v četrtfinale, a je bil užitek igrati za Slovenijo."

Profimedia

Z mislijo o dobri igri in neizkoriščenih priložnostih ga je dopolnil selektor Slovenije Kari Savolainen: "Vedno je težko izgubiti, a imeli smo svoje priložnosti. V podaljšku je vedno nekoliko tvegano. Bilo je težko, tudi zaradi dogajanja z Žigo, a ste na ledu videli, da se to ni preveč poznalo. Anže Kuralt pa je pokazal, da je igralec, ki ima prihodnost. Norvežani so pokazali zobe na začetku tretje tretjine, vendar smo tudi mi imeli svoje priložnosti. Morda so malenkost bolj izkušeni na tem področju, je pa bila tekma vsekakor zelo izenačena. V tem trenutku je za vse nas precej težko in stresno, naloga ni bila lahka. Igralcem ne morem ničesar očitati."

"Vsak med nami zdaj težko skrije razočaranje. Odigrali smo dobro tekmo, na začetku zadnje tretjine so Norvežani pokazali željo, a smo potem spet vzpostavili ravnotežje in bili boljši. Zaslužili smo si več, ampak na koncu smo lahko ponosni na to, kar smo kot hokejska ekipa dosegli v zadnjem tednu. Pred tekmo se nismo ozirali na to, kar se je prej dogajalo z Norvežani. Začeli smo samozavestno od prve minute, kar se je pokazalo na ledu," je razmišljal Marcel Rodman.