Bogomir Gajser
STA
»Drugih poškodb na srečo ni utrpel. Nikjer. To je res čudež, še posebej za takšen padec,« je dejal Bogomir Gajser, Timov oče in trener.

Enaindvajsetletni Tim Gajser je pri enem od skokov na progi v italijanski Mantovi poletel predaleč in se ob pristanku z glavo udaril v krmilo svojega motorja.

Nekdanjega svetovnega prvaka so morali odnesti na nosilih in ga zdravniško oskrbeti že pred potjo v bolnišnico, tam pa je prestal več ur dolgo operacijo. Tim je imel srečo v nesreči, da je ni odnesel še slabše, saj bi si lahko poškodoval glavo ali hrbtenico. Žal pa je zanj začetek sezone izgubljen.

Izgovori le nekaj besed

Ob bolniški postelji v Mantovi, kjer je okreval njegov sin, smo včeraj ujeli očeta Bogomirja Gajserja. »Trenutno se ne more pogovarjati. Izgovori le nekaj besed, potem ga začne boleti. Je tudi otečen,« je dejal. Tim je v času našega telefonskega pogovora, kot je dodal, sedel ob njem na postelji. »Drugih poškodb na srečo ni utrpel. Nikjer. To je res čudež, še posebej za takšen padec. Skočil je od 40 do 50 metrov, pet metrov dlje od vseh drugih tekmovalcev. Priletel je dobesedno naravnost v naslednji hrib,« je pojasnil Gajser in dodal, da je Tim še istega dne, v nedeljo, ob 18. uri legel na operacijsko mizo (operacija je trajala nekaj več kot tri ure, op. p.), iz sosednje bolnišnice so poklicali tudi specialista, ki ga je pregledal. Sicer pa si je Bogomir, kot je dejal za Novice Svet24, želel sina čim prej odpeljati nazaj v Slovenijo. To se je tudi zgodilo. Že včeraj se je vrnil v Maribor, kjer so ga pregledali slovenski strokovnjaki. Odločili so se, da opravijo dodaten poseg.

gajser obležal 2
Youtube
Tim je skočil vsaj 40 metrov daleč, pet metrov dlje od drugih tekmovalcev. Ker je skočil predaleč, ga je odbilo v motor in zbilo na tla.

Vsaj en mesec bo odsoten

In če je Timu ta italijanska dirka služila predvsem za trening ter zadnje piljenje forme pred začetkom nove sezone svetovnega prvenstva, ki bo čez manj kot dva tedna, Gajser priznava, da sina zagotovo ne bo na prvi dirki. »Zdravniki pravijo, da še ne bo mogel nastopati na dirkah – kakšen mesec dni ali vsaj tri tedne. Glede na moje izkušnje in hitro okrevanje po lanskem zlomu desetih reber, ki ga je utrpel na treningu za svetovno veteransko prvenstvo, pa pričakujem, da se bo na startu pojavil že na drugi dirki novega prvenstva,« je optimističen. Zaključi pa z besedami, da so po nedeljski dirki vsi tekmovalci, tudi as, kot so Cairoli in drugi, pristopili k Timovemu bratu Nejcu in ga spraševali, kako je Tim, ter mu poslali pozdrave in zaželeli čim hitrejše okrevanje. Tudi mi našemu šampionu želimo čimprejšnje okrevanje, da se bomo lahko znova veselili njegovih zmag.