Slovo

Konec! Slovenija izpadla, odločil zadetek Norvežanov v podaljšku

G.G./ J.P.
20. 2. 2018, 07.43
Posodobljeno: 20. 2. 2018, 11.15
Deli članek:

Slovenska hokejska reprezentanca je po odličnih, a rezultatsko nepomembnih tekmah v skupinskem delu, na tekmi za preboj v četrtfinale izgubila proti Norveški.

Reuters
Gašper Krošelj je bil prvič premagan na začetku tretje tretjine.

Po izključitvi norveškega Ludviga Hoffa v 6. minuti prve tretjine je slovenska reprezentanca povedla. Po podaji Jana Muršaka je zadel Jan Urbas. Slovenci so bili v prvi tretjini nevarnejši, večkrat so sprožili proti golu norveškega vratarja, a izid se do izteka 20. minute ni spremenil. V drugi tretjini se rezultat ni spremenil. Še vedno pa so bili podjetnejši risi, ki pa niso uspeli ukaniti norveškega vratarja Haugna.

V 43. minuti je sledilo izenačenje. Za Norvežane je zadel Tommy Kristiansen. Risi so proti koncu pritisnili, Norvežane je reševal Haugen, po strelu Blaža Gregorca pa stičišče vratnice in prečke.

Tekma je bila odločena v tretji minuti podaljška, ko je Gašperja Krošlja premagal Alexander Bonsaksen.

Reuters
Norveški vratar Lars Haugen je bil enkrat že premagan.

Jegliča ujeli na dopinškem testu

Slovenci so igrali brez Žige Jegliča, ki je bil pozitiven na dopinškem testu, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije. Zaradi pozitivnega testa Jeglič danes ne bo zaigral na tekmi odločilni tekmi za četrtfinale proti Norveški (8.40), standardni postopki proti igralcu pa se nadaljujejo.

Pri Olimpijskem komiteju Slovenije dodajajo, da do končanja postopka vodstvo olimpijske reprezentance ne sme in ne daje nobenih izjav.

Na pozitiven test se je že odzval hokejist sam. "Rezultat testiranja je pokazal prisotnost fenoterola v urinu, ki se skriva v berudualu, zdravilu za določene bolezni spodnjih dihal. Omenjeno zdravilo, ki mi je bilo predpisano po testiranjih med težavami z dihanjem na Slovaškem 2017, po nasvetu z zdravnikom jemljem zaradi astme. Žal sem ga pozabil prijaviti kot terapevtsko izjemo. Spregledal sem razliko med primerljivimi zdravili, ki so dovoljena, kar bi mi dovoljevalo njegovo uporabo ob pojavu težav z dihanjem tudi v času olimpijskih iger. Zaradi svoje malomarnosti se vsem prizadetim opravičujem in sprejemam nadaljnje postopke," je o pozitivnem testu, opravljenem 16. februarja, povedal Jeglič.

Statistika 

Na zadnjih velikih tekmovanjih so Norvežani Slovence vedno porazili: na SP leta 2013 z 1:3 – isti rezultat se je ponovil dve leti pozneje na Češkem – ter lani v Parizu z 1:5.

Spet z Rusi

So pa Norvežani predtekmovanje na OI končali precej slabše kot slovenski hokejisti, poroča STA. Slovenci so bili drugi v svoji skupini – zbrali so štiri točke z razliko v golih 8:12, Norvežani pa so po podaljšku z Nemčijo iztržili le točko za poraz in izgubili s Finsko in Švedsko. Dosegli so dva gola, dobili so jih 11. V skupini C so tako končali na zadnjem mestu.

Norvežani bodo v četrtfinalu igrali proti Rusiji.