Mraz

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

G.G.
20. 2. 2018, 07.38
Posodobljeno: 20. 2. 2018, 08.20
Deli članek:

Naši vremenoslovci v en glas pritrjujejo, da bo februar najbolj zimski mesec v tej zimi. Snežilo bo, nad naše kraje pa bodo ob koncu tedna prispele polarne zračne mase.

Profimedia
Sneg pobelil državo.

Do petka bo oblačno. Občasno bo snežilo, temperature pa bodo okrog ledišča. Še največ snega naj bi zapadlo v četrtek na vzhodu in jugovzhodu države. Koliko? Govori se o 25 do 40 centimetrih belega materiala.Na še debelejšo snežno odejo lahko računamo v višji predelih Posavja, Dolenjske in Kočevske ter na Pohorju, kjer bi do sobote lahko zapadlo tudi več kot 50 cm suhega snega. Manj snega bo padlo ponekod v Ljubljanski kotlini, zahodni Sloveniji in delu Gorenjske, kjer pričakujemo od 5 do 20 cm snega.

Sneg se bo prijel, saj bo v nedeljo pritisnil mraz. Brane Gregorčič, eden naših najbolj znanih meteorologov, je že včeraj pri televizijski napovedi vremena uporabil izraz “ruski mraz”, to pa je ponovil tudi danes. To pomeni, da se bodo dnevne temperature zadrževale globoko pod lediščem, jutranje pa bodo ob jasni noči padle tudi do okrog -20 stopinj Celzija. Mraz nas bo objemal vse do srede, potem pa spet nekaj sneženja. Zima torej še ne popušča.